Vikingin Ruotsin-risteilyllä
pintaan pulpahtivat korealaiset maut

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ruoka on perinteisesti tärkeä osa matkailuelämystä. Matkat kaukaisiin kohteisiin koukuttavat herkästi myös uusien, eksoottisten makujen ystäväksi.

Teksti Marja-Liisa Kinturi

Kuvat Adrián Soto

Niiden perässä ei onneksi tarvitse enää reissata maailman ääriin. Kansainvälistyminen on tuonut uudet maut ja tuoksut myös perisuomalaisen pikkukaupungin torinlaitaan. Uutta makujen eksotiikkaa on tarjolla nyt myös perinteisellä Ruotsin-risteilyllä, sillä Viking Line on täydentänyt ravintolatarjontaansa m/s Gabriellalla pop-up-ravintola Bistrotekilla.

Viking Linen markkinointijohtaja Kaj Takolander ja suurlähettiläs Cheon Joon-ho valmistautuvat täydelliselle korealaiselle aterialle, johon kuuluu myös vahva riisiviini.

”Pop up -konsepti tarkoittaa, että ruokalista vaihtuu neljän kuukauden välein”, kertoo Viking Linen tiedotuspäällikkö Christa Grönlund. Nyt vuorossa on korealainen keittiö, jonka eksoottisia ruokalajeja tarjoillaan Bistrotekissa 2. kesäkuuta saakka.

Korea nosteessa

Korea ja korealainen keittiö ovat muutenkin nosteessa sekä Aasiassa että Euroopassa, tuorein voitto oli tietysti Oscar-palkinnon voittanut korealainen Parasite-elokuva.

Bistrotekin korealainen menu starttaa perinteisellä kimchillä, fermentoidulla kaalilla, jota maustetaan sipulilla, valkosipulilla, inkiväärillä ja chilillä. Muita alkuruokavaihtoehtoja ovat korealainen tartar ja rapea kana. Pääruokalajeja ovat Bö ssam – Koreassa suosittu illanistujais- ja katuruokaherkku. Se koostuu salaatinlehtiin kääritystä possunlihasta, joka nautitaan mausteisen retikkasalaatin, Samjong-kastikkeen ja kimchin kera. Toinen pääruokavaihtoehto on Bibimbap joko tofun, lohen tai bulgogin kanssa. Jälkiruoaksi on tarjolla päärynä- kanelisorbettia .

Bö ssam -aterian voi aloittaa kimchillä, joka on Korean kansallisruoka.

 

Korealainen keittiö ei ollut ensimmäinen vaihtuva teema Bistrotekissa – ennen sitä matkustajat ovat saaneet nauttia jo sekä meksikolaisista herkuista että perikotimaisista mummola-aterioista. ”Korealainen keittiö on tällä hetkellä hyvin trendikäs. Se on sekä terveellinen että makumaailmaltaan runsas”, toteaa  Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm.

 

Aitoa aterimista lähtien

Korealainen ateria nautitaan, kuinkas muuten, syömäpuikoilla. Asiakkaan avuksi ruokalistassa näytetään havainnollisesti, kuinka niitä käytetään. Ja jos oppi ei ihan heti mene perille, saatavilla on toki perinteisemmätkin aterimet.

”Korealainen keittiö on tällä hetkellä hyvin trendikäs. Se on sekä terveellinen että makumaailmaltaan runsas.”

Myös tarjottavat juomat on räätälöity korealaiseen makumaailmaan sopiviksi. Aperitiiviksi tarjotaan korealaista riisiviinaa sojua, joka on Bistrotekissa maustettu limella ja persikalla. Myös ruokalistan viinit ja oluet on valittu korealaisen keittiön makuja ajatellen.

Korealaisia makuja on Viking Linen m/s Gabriellalla tarjolla 2. kesäkuuta saakka. Mitä sen jälkeen? Sitä ei vielä paljastettu. Aika näyttää.

Suurlähettiläs on ylpeä korealaisen gastronomian voittokulusta. ”Tällä hetkellä maailmalla on noin 35 000 korealaista ravintolaa. Neljä niistä on Helsingissä”, hän sanoo.

 

Share.

Comments are closed.