Uusi taidehotelli AX Jätkäsaaressa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jätkäsaareen keväällä 2022 avattu Hotel AX on Primehotels-ketjun uusin tulokas. Sillä on Suomessa seitsemän erilaista ja uniikkia hotellia, mm. vankilahotelli Hotel Katajanokka. Ketjun tavoitteena on tulla tunnetuksi Suomen parhaasta palvelusta, ja he vaalivat vihreitä arvoja toiminnassaan.

Teksti ja kuvat Katri Tammela

Hotel AX:n tapahtumapäällikkönä toimiva Venla Saartamo esitteli meille hotellia vierailullamme tammikuun alussa. Hotel AX on saanut nimensä sanoista Art Experience, ja se onkin todellinen taide-elämys jo ulko-ovelta alkaen, kun tulijoita tervehtii Stefan Lindforsin suunnittelema valtaisa hopeinen Örkki.

Taide-elämys kaikille aisteille

Sisällä taide valtaa aistit sekä mielen perinteisen hotellikonseptin sijaan ja huomio kiinnittyy aulan teoksiin sekä ääniin, mikä onkin tavoitteena jokaiselle kävijälle. Örkki valtaa myös sisällä suuren osan katosta ja hallitsee niin vastaanottoa kuin suurta ja persoonallista baaritiskiä, joka on niin ikään Stefan Lindforsin suunnittelema, kuten moni hotellin yksityiskohdista ja kuoseista.

Stefan Lindforsin suunnittelema Örkki-teos hallitsee aulatiloja.

Hotelli toimii kävijöilleen niin olohuoneena, ravintolana, tapahtumatilana kuin majoituspaikkanakin. Pääaulan massiivisen baaritiskin keskipisteenä on Timo Sarpanevan lasiteos, ja samaa teemaa mukaileva huoneen korkuinen kirjahylly toimii lainausperiaatteella. Ota kirja mukaan ja tuo toinen tilalle.

Hotellin taideteokset

Taideteoksista osa on suunniteltu pysyvästi hotellille, ja hotellin kuraattori valitsee näytille muiden taiteilijoiden teoksia vaihtuviin näyttelyihin. Myyntituotoista kymmenen prosenttia jää hotellille ja niillä varoilla tuetaan seuraavia nousevia taiteilijoita.

Kuvanveistäjä Pekka Jylhän teos Kohti seitsemää merta on 290 kiloa painava, kuusi metriä pitkä laiva, joka on sijoitettu hotellin metallisen portaikon ylle. Valot ja varjot muodostavat näyttävän kokonaisuuden, ihasteleepa sitä miltä puolelta tahansa.

Pekka Jylhän teos Kohti seitsemää merta.

Elävä vesiseinä johdattelee alakertaan verhoilla eristettävissä olevaan kabinettiin, jota valvoo Väinö Tannerin valtava muotokuva. Aamiaista nautitaan värikkäiden tuolien sekä pöytien äärellä. Alakerran seiniltä löytyy myös vaihtuvia taideteoksia ja tilaa valaisee massiivinen kattoplafondi.

Kaupungin persoonallisimmat wc-tilat

Erityismaininta on annettava alakerran wc-tiloille, joista miesten puoli on värimaailmaltaan täysin punainen, naisten puoli sininen ja esteettömästä tilasta löytyy neutraalimpi harmaa. Kaikkien tilojen laatoitus ulottuu lattiasta kattoon. Stefan Lindforsin käsialaa, sama leikkisä kuvio toistuu hotellin tekstiileissä, tapeteissa sekä matoissa.

Erikoisuutena persoonalliset taidehuoneet

Hotellissa on yli 170 huonetta, joista kahdeksan on Art Exhibit King -teemaisia, täysin uniikkeja, suomalaisten taiteilijoiden suunnittelemia. Pääsimme kurkkaamaan muutamia niistä, ja ne olivat todella persoonallisia ja samalla viihtyisiä. Huoneista ei löydy erikseen tallelokeroita, ne on sijoitettu aulaan. Minibaari kulkee pyörillä, sen voi tilata huoneeseen tarvittaessa.

Vaihtuvat taideteokset vaihtuvien vuodenaikojen kanssa tekevät jokaisesta vierailusta erilaisen.

Tämä todella uniikki hotelli jää varmasti mieleen kävijälleen, olipa kyse sitten nopeasta vierailusta, ravintolakäynnistä tai majoituksesta. Vaihtuvat taideteokset vaihtuvien vuodenaikojen kanssa tekevät jokaisesta vierailusta erilaisen.

Love Letter with View -huone.

Löydät videon vierailustamme Instagram-tililtämme https://www.instagram.com/p/CnSDYYCplkT/
Lue lisää hotellista sen nettisivuilta https://hotelax.fi/

Share.

Comments are closed.