Sanna Kärkkäinen:
Joulupukki on aina läsnä

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jos ei ole muutamaan vuoteen käynyt Lapissa tai Rovaniemellä, saattaa yllättyä. Joulun tunnelmaa on kesälläkin, eikä se tunnu lainkaan oudolta.

Teksti Reijo Härkönen

Kuvat Adrián Soto

Siitä on aikaa, kun Eleanor Roosevelt kävi Rovaniemellä ja hänelle rakennettiin oma mökki. Se on siellä vieläkin. Sen jälkeen onkin tapahtunut paljon, vaikka kymmenestä Concorde-lennosta päivässä on aikaa.

Napapiirillä Joulupukkia käy päivittäin tapaamassa sesonkiaikaan noin 12 000 henkilöä.

Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen muistuttaa, että Rovaniemi on joulupukin virallinen kotikaupunki. Unohtakaa siis Korvatunturi! Joulukuussa lentoja Rovaniemelle on 30 päivässä, ja uutuutena on Istanbul ja Turkish Airlines. Siksipä lentokenttääkin pitää laajentaa. Junallakin Lappiin tosin pääsisi, mutta kapasiteetti ei riitä.

Uusi Glass Resort -igluhotelli avaa marraskuun alussa ovensa napapiirillä.

Kesällä Lapissa olisi tilaa, mutta asiakkaita puuttuu. Ehkä hiekkamaiden kuumuuteen kyllästyneille asiakkaille viileys, valo ja vesi olisivat uudet elementit. ”Rovaniemellä kesä jo vetää asiakkaita, mutta ei vielä muualla”, sanoo Sanna Kärkkäinen.

Kun nyt brexit on tulossa, englantilaisten varaukset ovat vähentyneet jo viidenneksen. Kiinalaisia riittää, vähän liikaakin, sanovat lappilaiset.

Koskematon luonto on yksi Lapin-matkailun vetonauloista. Jo 20 minuutin ajomatkan päässä lentokentältä matkailijalla on taattu rauha, hiljaisuus, kauneus ja näkymät yli vaarojen.

Kansainväliset turistit arvostavat paikallista gastronomiaa.

Rovaniemi

61 000 asukasta

14 000 poroa

Joulupukki tavattavissa joka päivä

www.visitrovaniemi.fi

LATAA PDF

Share.

Comments are closed.