Rakkaudentunnustus Berliinistä – hyvästi kodikas Tegel TXL

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Berliinin kompastellen valmistunut uusi lentokenttä on vihdoin käytössä, ja kodikkaan pienelle Tegelin kentälle  jätettiin hiljattain näyttävät ja samalla nostalgiset hyvästit. 

Teksti Marja-Liias Kinturi

Kuvat Visit Berlin

Uutta aikaa juhlittiin kentän kiitotiellä järjestetyillä jättimäisillä päivällisillä 3 000 berliiniläisen voimin. Berlin Freedom Dinner juhlisti kaupungin avautumista messuvieraille ja matkailulle. Kaupunkiin halutaan houkutella sekä liike- että vapaa-ajan matkailijoita. Samalla nostettiin malja lentokentän uudelle elämälle modernina tutkimus- ja innovaatiokeskuksena. 

Monilla on muistoja pienestä ja kodikkaasta, mutterin muotoisesta Tegelin asemahallista, niin myös allekirjoittaneella. Olin nuorena toimittajana 1970-luvulla matkalla lehdistövierailulle Romaniaan. Koneen vaihto oli Berliinissä. Kun koneemme oli laskeutumassa, näin kentän nurmialueella paimenen lammaslaumoineen!! Kaiken kukkuraksi paimenella oli pitkä viitta harteillaan ja Raamatun kuvista tuttu, pitkää kävelykeppiä muistuttava paimensauva käsissään. Hetkiseksi tuli mieleen, että onkohan tällä reissulla nyt kaikki varmasti kohdallaan?! Kaikki oli kuitenkin kunnossa ja paikka oli kuin olikin Berliini, josta matka jatkui koneen vaihdon jälkeen kaikin puolin sujuvasti Bukarestiin

Uusi elämä tutkimus- ja innovaatiokeskuksena

Jatkossa Tegelistä tulee kaupunkiteknologian tutkimus- ja innovaatiokeskus Berlin TXL, the Urban Tech Republic. ”Berlin Freedom Dinner on loistava esimerkki Berliinin päättäväisyydestä avata Tegel uudelleen. Yhdessä olemme järjestäneet ainutlaatuisen ulkoilutapahtuman. Tällaisen kokemuksen vuoksi me Messe Berlinissä olemme hyvin valmistautuneita – ja siksi olen onnellisempi, kun monien osien summa muuttuu yhdeksi, ja maailma voi nähdä tervetuliaisviestimme: BERLIN LOVES YOU!”, totesi Messe Berlinin toimitusjohtaja Martin Ecknig.

Ilmasta käsin katsottuna 800 metriä pitkä, 60 metriä leveä ja 1 018 pöytää käsittävä illallisseurue muodostivat rakkaudentunnustuksen ulkomaailmalle.

 

 

Share.

Comments are closed.