Kiltalaiset seilasivat pikkujoulumatkalla Tallinnaan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pikkujoulumatka veti jälleen runsaasti kiltalaisia. Kiitos varustamon, matka sujui erinomaisesti laivan antimista nauttien. Perillä jäi mukavasti aikaa tutustua Tallinnan joulunalustarjontaan.

Teksti ja kuvat Antti Koli

Kiltalaiset risteilivät 22 jäsenen voimin etelänaapurin pääkaupunkiin Tallink Siljan Megastar-aluksella. Matkan aluksi nautittiin laadukas aamupala business-loungessa. Ilmassa oli pikkujoulujuhlan tuntua.

Aamupala oli maukas ja monipuolinen. Itse söin karjalanpiirakoita, virolaisia mustamakkaroita Pöltsamaa-sinapilla, kylmäsavulohta, juustoleipiä, kyytipoikana olutta, ja hieman vihreitä. Kiltalaiset löysivät myös muita herkkuja ja kuohuviiniä sekä Vana Tallinnaa. Lounge oli sangen täynnä, luultavasti firmat viettivät pikkujoulujaan.

Kuva - business lounge

Kiltalaisia aamupalalla Business-loungessa.

Pikkujoulujen kohokohta oli Tallinkin viestintäjohtaja Marika Nöjdin esitelmä laivayhtiön kuulumisista. Korona kuritti, mutta nyt matkustajamäärät ovat palaamassa kohti aikaa ennen pandemiaa. Yli puolet laivayhtiön matkustajista on suomalaisia.

Kuulimme myös, että Isabelle-laiva on Tallinnan satamassa, siellä majoittuu 1900 ukrainalaista sotapakolaista, heistä puolet on lapsia. Laivan on vuokrannut Viron valtio. Tallink on lisäksi auttanut ukrainalaisia mm. kuljetuksilla ja palkannut yli sata ukrainalaista.

MyStarilla kuusi Platinum-paikkaa

Uuden MyStar -aluksen piti risteilyttää kiltalaisia, mutta se aloittaa liikenteen pienellä viiveellä vasta tiistaina 13. päivänä joulukuuta. Näimme sentään kuvia valoisasta ja tilavantuntuisesta aluksesta. Suurinta innostusta kiltalaisissa aiheutti Platinum-lounge, jonka konsepti perustuu laatuun ja palveluun. Platinum-matkustajalle ostokset toimitetaan istuinpaikalle, joten hän voi keskittyä työntekoon tai rentoutumiseen. Platinum-paikkoja laivassa on kuusi.

Uudessa MyStar-aluksessa Platinum-asiakkaan ostokset toimitetaan hänen työskentelypaikalleen.

Tallinnassa itse kukin etsi sopivan paikan omiin tarkoituksiinsa, taksilla tai kävellen. Minä ja muutama muu kävimme Fotografiska-museossa katsomassa pari näyttelyä. Kuvia oli paljon, mutta aika vähän yllätyksellistä. Korealaisen Cho Gi-Seokin näyttely Coexistense oli mielenkiintoisin.

Kuva fotografiska

Selkosanomien päätoimittaja Petri Kiuttu (vas.) ja Killan puheenjohtaja Heino Ylisipola korealaistaiteilijan valokuvista keskustelemassa.

Killan puheenjohtaja Heino Ylisipola johdatti minut Raatihuoneen torille. Kävimme Raadinapteekissa (Raeaptkeet), joka on Euroopan pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut apteekki. Museomainen näyttely on toisessa apteekin huoneista. Joimme vielä ruukullisen gluhweiniä ikivanhassa III Draakon -ravintolassa. 

Kuva - Vanhoja lääkkeitä

Raadin apteekin vanhoja lääkeaineita, eli sisiliskoja ja pieniä kyitä. Apteekkiin voi varata nettisivujen kautta opastetun kierroksen.

Aikaa Tallinassa oli runsaasti, ehdin vielä ostoksille Rimiin. Paluumatkalla kiltalaiset ruokailivat Comfort-loungen buffetissa ja istuskelivat siellä täällä laivan loungeissa, välillä shoppaillen. Osa päätti palata vasta seuraavalla laivalla.

Share.

Comments are closed.