Kerala Intiassa:
Sanovat sitä Jumalan omaksi maaksi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Keralan osavaltion matkailuihmiset vierailivat äskettäin Suomessa osana Euroopan kiertuetta. Eteläisen Intian Kerala on vielä melko tuntematon alue; vuosittain suomalaisia käy siellä 2 500.

Teksti Reijo Härkönen

Kuvat Kerala Tourism ja Marja-Liisa Kinturi

Keralan matkailun johtaja P. Bala Kiran luettelee osavaltionsa matkailuvaltteja, suistovesilaguunit, rannat, kukkuloiden tee- ja mausteviljelmät, festivaalit, ayurveda-hoidot, ostokset ja tietysti keittiön. Suomesta paras yhteys on Dohan kautta Qatar Airwaysillä. Intiaan saa edullisen e-viisumin.

Fiksujen valinta

Matkailumarkkinoijat luonnollisesti tuovat esille parhaat puolet omastaan. National Geographic Travel sanoi Keralaa yhdeksi maailman kymmenestä paratiisista. Financial Times kutsui sitä fiksujen matkailijoiden valinnaksi.

Keralassa on kymmeniä jokia, ja jokiristeilylle pääsee esimerkiksi Parambikulamilla.

Tämän ”Jumalan oman maan” edustajat esittelivät Helsingissä keralalaisen käsityön parhaita tuotteita, kuten mundu, naisten sari, tai mundu dhothi, paita miehille. Kultabrodeeraus kruunaa kaiken. Joka aamu kutojat pienessä Balaramapuramin kylässä heräävät töihin, ja täällä syntyvät nuo kauniit luomukset.

Norsua pesemään

Melkein kaikkialla muualla Intiassa paitsi Keralassa käyneenä tuntuu siltä, että jotain on jäänyt vielä kokematta. Suurten kaupunkien meteli ja sekasorto ovat Keralassa ehkä poissa. Jos vain osaisi lausua oikein lentokentän nimen minne pitää lentää: Thiruvananthapuram. Ja sitten, ainakin norsunpesuun haluan osallistua.

http://www.keralatourism.org

Koko Keralan osavaltion markkinointitiimi oli 29. lokakuuta koolla Helsingissä.

Jos ei jaksa kävellä, voi lähteä köysiradalla Malampuzhassa.

 

 

Share.

Comments are closed.