Irlantilaista draamaa karun kauniilla saarilla

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Irlantilaisissa on jotain samaa kuin meissä suomalaisissa, juroa umpimielisyyttä ja itsepäisyyttä – johtuneeko karusta luonnosta – ken tietää. Toisaalta, irlantilaiset osaavat myös pitää hauskaa, kuten monen päivän Halloween-juhlinta Derryssä osoitti.

Teksti Marja-Liisa Kinturi
Kuvat Jonathan Hession/©20th Century Studios

Sadan vuoden taakse ajallisesti sijoittuva elokuva The Banshees of Inisherin liikkuu Irlannin jylhän kauniissa puuttomissa maisemissa ja tuon ajan askeettisissa oloissa, missä paikallinen pub on kylän olohuone ja tässä tapauksessa paljolti myös draaman keskipiste.

Kuva 2

Ennen ystäviä…

Tarina keskittyy kahden vanhan ystävän välille syntyneeseen skismaan. Toinen sanoo ystävyytensä irti syytä kertomatta ja vetäytyy puhumattomuuden muurin taakse. Murjottaa vain kertomatta miksi. Kuulostaako jotenkin tutulta? Umpimielisiä kuin suomalaiset?!

Elokuvan pääosissa ovat irlantilaistähdet Colin Farrell (The Lobster), Brandan Gleeson (Hampstead) ja Barry Keoghan (Dunkirk). Ohjaaja on Martin McDonagh.

Elokuva kuvattiin Inishmoren ja Achillin saarilla, jotka sijaitsevat rannikkoa myötäilevän, kauniin Wild Atlantic Way -matkailureitin varrella. Se vie katsojan karuihin maisemiin; tuulen tuivertamille puuttomille nummille ja louhikkoisten rantojen suolaisiin tyrskyihin.

Kuva 3

….Miksi ei enää…?

Share.

Comments are closed.