Huipulta näkee kauas – vaikkapa Sveitsin Grindelwaldissa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grindelwaldin matkailutoimisto Sveitsissä houkuttelee suomalaista vuoristoon junailemaan. Jungfraun rautatiet, Jungfrau Railways, kuljettaa matkailijat maailman ääristä melkein huipulle, Jungfraujochiin miltei 3,5 kilometrin korkeuteen Sveitsin Alpeilla. Matka huipulle taittuu supermodernin köysiradan gondoleissa, jotkut niistä suoranaisia luksusmalleja. Jungfraujoch on myös UNESCON maailmanperintökohde.

Teksti ja kuvat Marja-Liisa Kinturi

Ylhäällä huipulla on vuodenajasta riippuen valittavana jos jonkinlaisia harrastusmahdollisuuksia; laskettelua, hiihtämistä, retkeilyä, maastopyöräilyä… Ja jos jylhä luonto alkaa sittenkin kyllästyttää, terminaalissa avautuu shoppailijoille iso ostosparatiisi.

V-Cableway-projekti, johon on investoitu 500 miljoonaa Sveitsin frangia, valmistui juuri koronan puhjettua”, kertoi Jungfrau Railwaysin markkinointijohtaja Matthias Bütler Helsingissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Junalla ylös terminaaliin

Grindelwaldin terminaaliin vajaan kilometrin korkeudessa pääsee kätevästi junalla, mutta myös omalla autolla, ja siellä on riittävästi parkkipaikkoja”, vakuutti puolestaan Grindelwaldin matkailutoimiston toimitusjohtaja Bruno Hauswirth. (Ajantasaista tietoa alueen hiihto- ja retkeilyolosuhteista löytyy osoitteesta https://www.jungfrau.ch/en-gb/live/slope-data/)

Kuva - Bruno Hauswirth

Bruno Hauswirth johdatteli kuulijat Euroopan sydämeen, Grindelwaldiin.

Uuteen, hienoon kaapelirataan on käytetty viimeisintä 3-kaapelin teknologiaa, mikä Bütlerin mukaan tarkoittaa, että radan alta on jouduttu kaatamaan huomattavasti vähemmän puita ja metsää kuin ennen. Ylhäältä 3 454 metrin korkeudesta näkee sitten kauas, säästä riippuen sekä Italiaan, Saksaan että Ranskaan. Ensi heinäkuussa luvassa on uusi näköalapaikka, eivätkä alueella retkeilevät ja pyöräilevät nälkäisiksi jää, sillä ympäristössä on runsaasti ruokailupaikkoja. Jokaiselle makunsa mukaan. Valtava jäätikkö alueella on suojeltu maailmanperintökohde.

Share.

Comments are closed.