Hokkaido on puuterilumen paikka

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Minne Japanissa ei vuosikausiin ole ollut lentoyhteyttä Euroopasta? Hokkaidoon, pohjoiselle saarelle.

Teksti Reijo Härkönen

Kuvat Visit-Hokkaido

Nyt on: Finnair on ainoa lentoyhteys Euroopasta. Hauska on nähdä Helsinki listalla, jossa on vain Aasiaa. Yhdeksän tuntia on lentoaikaa.

Hokkaido muistuu mieleen talviurheilusta, Sapporo, puuterilumi, laskettelu… Lunta riittää, sillä paikoin sitä on ollut talvella jopa 4,1 metriä. Erikoinen puuterilumi muuten on Siperian syytä, sieltä se tulee, kylmien virtausten mukana.

Hokkaidon 4,1 metrin lumen paksuus hakkaa Lapin ennätyshanget mennen tullen!

Meret ovat Hokkaidossa täynnä kalaa ja muuta elävää, maanviljelys tuottaa puhdasta ruokaa ja panimot olutta, sakea – ja, viskiä unohtamatta.

Kuumista lähteistä nauttivat niin ihmiset kuin apinatkin.

Hokkaidolla on 250 kuumaa lähdettä, joiden sanotaan parantavan melkein kaiken mahdollisen. Saaren alkuperäiskansa on ainut, ja huhtikuussa avataan heidän museonsa. Ainut ovat säilyttäneet uskontonsa, kielensä ja luontokäsityksensä. ”Teillä on saamelaiset, meillä ainut”, totesi yksi Hokkaidon vieras Helsingissä.

Upopoy eli ainujen museo ja puisto on 40 minuutin matkan päässä New Chitosen lentokentältä ja tunnin matkan päässä Sapporosta. Tokiosta on matkaa yksi tunti 40 minuuttia.

Hokkaido esittäytyi Helsingissä matkamessujen jälkeen isolla delegaatiolla. Mukana oli mm. saaren varakuvernööri Shunsuke Tsuchiya.

http://en.visit-hokkaido.jp

http://ainu-upopoy.jp (avaa 24-4-2020)

Share.

Comments are closed.