Hillittyä charmia Vanhan Kirkkopuiston äärellä

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Helsingin ydinkeskustassa, kätevästi Vanhan Kirkkopuiston eli Ruttopuiston laidalla 1920-luvun kirjapainorakennuksessa sijaitsee urbaani Scandic Helsinki Hub -hotelli. Talossa on kultturellia historian havinaa. Kiltalaiset pääsivät vierailemaan rakennuksessa, jossa on painettu mm. Vänrikki Ståhlin tarinat.

Teksti ja kuvat Hilkka Kotkamaa

Tyylikkään hillityssä värimaailmassa sijaitsevat loftmaiset huoneet, useita ravintoloita ja puitteet rentoon viihtymiseen. Myös työkokoukset ja isommatkin tapahtumat voi järjestää hotellin tiloissa.

Hotelli on ajassa mukana myös siksi, että sieltä voi vuokrata pieniä kokoontumistiloja tai työhuoneeksi sopivia tiloja tapaamisiin, neuvotteluihin tai vain tilapäistä paikkaa työntekoon Helsingin keskustassa 15 euron tuntitaksalla, vuokraus onnistuu mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Työn päätteeksi on tarjolla tilat kuntoiluun tai vaikkapa saunaan.

Kuva - Scandic-käytävä

Hotellihuoneet on merkitty kohonumeroilla, joista näkövammaiset ovat antaneet erityistä kiitosta.

Hotellin sisustus noudattaa ruskahtavia, luonnonläheisiä sävyjä kaikuina 1920-luvun kirjapainorakennuksen perintöön. Monipuolinen huonevalikoima tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja, kuten ylimmän kerroksen tilavat huoneet puistonäkymin Vanhankirkon puiston ja Bulevardin suuntaan. Toiseen suuntaan antavat huoneet, joissa on oma terassi korttelin sisäpihalle. Graafisen ilmeen hotellille on tehnyt graafikko Antti Kekki.

Hotellissa on myös erilaisia ravintoloita. ”Kaupungin parasta pizzaa” tarjoaa kuulemma italialaistyyppinen trattoria, jossa on oma pizzauuni. Talvisin tarjolla ovat baarit, mutta kesällä lisäksi saa suuhunpantavaa ulkopihan keskellä, jossa oma vehreä sisäpiha terasseineen.

Kuva - Scandic ravintola

Scandicin pizzat ovat kuulemma Helsingin parhaita.

Aamiaisella luomutuotteita

Killan esittelyssä meille kerrottiin, että hotellin ideaan kuuluu vastuullisuus, jossa kiinnitetään huomiota mm. energian- ja vedenkulutukseen, käytössä on ympäristömerkityt kemikaalit, jätteet lajitellaan jätejakeiden mukaisesti. Aamiaisella on tarjolla luomutuotteita ja ruokahävikin torjuntaan panostetaan. Kestävän kehityksen periaatteita noudattaen kalusteisiin ja tekstiileihin on valittu materiaaleja, jotka kestävät kulutusta, ikääntyvät hyvin ja sallivat ajan patinan.

Kuva - Kiltalaliset Scandicissa

Hotellinjohtaja Outi Hanhijärvi esitteli Scandic Helsinki Hub -hotellia Matkailutoimittajien Killalle.

Uusissa hankinnoissa on hyödynnetty kierrätysmateriaaleja – hotellihuoneiden matoissa on käytetty valtamerien muoviroskasta valmistettua kangasta, osa baarituolien ja kokoustilojen verhoilusta on valmistettu kierrätetystä RPET-muovista. Kokousaulaa ja osaa kokoustiloja verhoava lattiamatto on valmistettu vanhoista kalaverkoista. 

Hotellin keskeinen sijainti, Annankadulla Vanhan Kirkkopuiston laidalla vehreän Bulevardin, kulttuurin, palveluiden ja tapahtumien äärellä on yllättävän rauhallinen.

Hotellin keskeinen sijainti, Annankadulla Vanhan Kirkkopuiston laidalla vehreän Bulevardin, kulttuurin, palveluiden ja tapahtumien äärellä on yllättävän rauhallinen. Eteläinen Helsinki kahviloineen, ravintoloineen ja gallerioineen on hotellihuoneen kynnyksellä, ja Kamppi sekä ydinkeskusta on lyhyen kävelymatkan päässä. Hotelliin on kätevät yhteydet niin metrolla kuin raitiovaunullakin ja omalle autolle löytyy parkkipaikka sekä omasta pysäköintihallista että läheisistä kaupungin pysäköintihalleista.

Vahva usko tulevaisuuteen

Hotellialalla on vahva usko tulevaisuuteen. Matkailijoiden määrä on nousussa, ja kongressipalvelut vetävät erinomaisesti. Käyttöastetta pidetään hyvänä jos se yltää vähintään 60 prosenttiin.

Scandic-ketju on Suomen suurin, hotelleja sillä on 170. Ketjun ulkomaan majoituspaikat mukaan lukien hotelleja on kaikkiaan 270. Henkilökuntaa on tällä hetkellä 1500. Luvussa on hieman laskua, kun ennen koronaa väkeä talossa työskenteli 1850. Siivous on ulkoistettu, joten puhtaanapito ei kuulu lukuun. 

Kuva - Scandic-kyltit

Myös hissit ja vessatilat on viitoitettu kohokuvin.

Share.

Comments are closed.