Helsinki palkitsi matkailunsa parhaat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Helsingin Matkailusäätiön vuosittaiset Helsinki Travel Award -palkinnot jaettiin nyt seitsemättä kertaa vapautuneissa tunnelmissa ravintola Sofian historiallisissa tiloissa Senaatintorin kulmalla

Teksti Marja-Liisa Kinturi

Kuvat Helsingin Matkailusäätiö ja kirjoittaja

”Kaikki palkittavat edustavat etenkin tässä ajassa sitä toiveikkuutta ja avarakatseisuutta, jota Helsinki nyt ja tulevaisuudessa tarvitsee”, Matkailusäätiön puheenjohtaja Mikko Leisti summasi.

Illan puheenvuoron pitänyt yrittäjä-kirjailija Saku Tuominen muistutti, että kansainvälisessä kilpailussa pärjääminen vaatii vain kahta asiaa: että kohde on hyvä ja kiinnostava kilpailijoihin verrattuna ja että se pärjää hintakilpailussa. ”Ja onnistumisen määrittelee aina asiakas!” 

Palkintoja ja tunnelmia

Helsinki Travel Award -kilpailussa jaettiin tänä vuonna neljä palkintoa ja yksi kunniamaininta. Palkituiksi tulivat:

* Seurasaaren ulkomuseo. Kun pandemia iski ja jatkui, löysivät helsinkiläiset ja muualtakin saapuneet kaupungin ainutlaatuisen lähiluonnon, joka on erityinen osa Seurasaaren viehätysvoimaa.

* ”Mitta on täysi” -mielenilmaus osoitti, että meidän tulee nähdä kulttuuri- ja tapahtuma-ala keskeisenä osana yhteiskuntamme elinvoimaa. 

* Helsinki Biennaali  vei taiteen rohkeasti hiljattain yleisölle avautuneeseen Vallisaareen, ja

* Helsinki Cup -jalkapalloturnaus on pitkäjänteisellä ja näkemyksellisellä työllä kehittänyt Helsinkiin ainutlaatuisen tapahtuman, josta on muodostunut keskeinen osa kaupungin kesää ja kokemusta. Koronavuonna turnaus vietiin läpi täysin kotimaisena tapahtumana. 

* Erikoismaininnan sai Haaga-Helian rehtori Teemu Kokko, useamman polven stadilainen, joka on systemaattisesti ja vakaan myönteisesti kehittänyt rakastamaansa alaa ja opinahjoa eteenpäin. Kiitospuheessaan Kokko muistutti, että matkailu lisää suvaitsevaisuutta. 

Ennätysmäärä ehdotuksia

Seurasaari on ainutkertainen luonto- ja museokohde aivan Helsingin keskellä. Jos seurasaarta ei olisi keksitty, se pitäisi keksiä nyt.

Ehdotuksia palkinnon saajiksi tuli ennätysmäärä, lähes 300 kpl. Tuomaristoa ilahdutti määrän lisäksi ehdotusten kirjo. ”Selvästi pandemia on saanut helsinkiläiset huomaamaan kaupungin kulttuurin, palveluiden ja tapahtumien tärkeyden”, tuomariston puheenjohtaja Mikko Leisti totesi.

Palkinto jaettiin nyt seitsemännen kerran ja jaettava palkintosumma oli 10 000 euroa.

”Helsinkiläiset siis rakastavat matkailua ja sen tuomaa väriä, tunnelmaa ja hyvinvointia.”

 Nyt onkin tärkeää pitää niistä huolta kun kotimaiset ja kansainväliset matkailijat palaavat nauttimaan Helsingistä”, Leisti sanoi.

Loppuillan viihteestä ja leppoisasta tunnelmasta vastasi musiikkitaiteilija Suad eli Suad Khalifa, jonka musiikkia on tätä ennen totuttu kuulemaan enimmäkseen vain erilaisilla kotimaisilla festivaaleilla. 

Helsinki Travel Award erikoispalkinto myönnettiin Haaga-Helian rehtorille Teemu Kokolle, joka jaksaa muistuttaa, että matkailu lisää suvaitsevaisuutta.

Loppuillan kevyestä tunnelmasta ja viihteestä vastasi muusikko Suad Khalifa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.