Etelänlomalle Kiinaan – Trooppinen Hainan on kehittymässä tasokkaaksi matkailukohteeksi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Talvella etelänlomalle Kiinaan? Harvalle tämä vaihtoehto on vielä tullut mieleen, mutta trooppisesta Hainanin saaresta Kiinan eteläkärjessä on muodostumassa merkittävä kansainvälinen matkailukohde.

Teksti Marja-Liisa Kinturi   Kuvat Reijo Härkönen ja Hainanin matkailutoimisto

 

Sun Ying on Hainanin matkailutoimiston johtaja.

Hainan on miltei samoilla leveysasteilla kuin Thaimaa, josta suomalaisetkin ovat tottuneet sankoin joukoin hakemaan auringon lämpöä.

Viisumivapaus ja hyvät yhteydet

Saaren monipuolisia matkailumahdollisuuksia kävi hiljattain esittelemässä Hainanin matkailun kehittämisen komitean pääjohtaja Sun Ying yhdessä muiden alueen matkailuvaikuttajien kanssa. Myös yhteistyö Aurinkomatkojen kanssa on jo aloitettu. Viisumivapaus mahdollistaa 30 päivän oleskelun saarella (edellytyksenä rekisteröityminen Hainanissa toimivan matkatoimiston kautta). Hyvät kansainväliset lentoyhteydet helpottavat myös yksittäismatkailijoita. Hongkongista, jonne Finnair lentää Helsingistä suoraan, on vain tunnin lentomatka Hainaniin.

Hainanin järjestämässä Helsingin matkailuseminaarissa voi opetella oman nimensä kiinaksi.

Nopeaa kehitystä kymmenessä vuodessa

Matkailun kehittäminen Hainaniin nousi pääjohtaja Sun Yingin mukaan Kiinan kansalliseen strategiaan kymmenisen vuotta sitten, ja sen jälkeen kehitys on ollut nopeaa. Hainanissa operoi tällä hetkellä 61 eri hotelliketjua, joilla on 157 neljän tai viiden tähden hotellia.

”Sekä ensimmäinen seitsemän tähden Atlantis-hotelli upeine akvaarioineen ja luonnollisesti huippuluokan palveluineen”, pääjohtaja Sun Ying lisäsi.

Matkailijoille on kehitetään koko ajan uusia houkuttimia. Painopisteitä ovat mm. terveys- ja hyvinvointimatkailu, maaseutu- ja kokousmatkailu sekä ekologinen metsämatkailu. Saarella on Bo’ao Lechengin kansainvälinen lääketieteellisen matkailun pilottialue.

Yetianin muinaiskylä.

Yksi saaren erikoisuuksista on lisäksi avaruusmatkailukeskus, jossa matkailijat voivat nähdä, kun satelliitteja lähetetään avaruuteen.

Perinteisempiäkään aktiviteetteja ei Hainanin matkailuvaikuttajien mukaan ole unohdettu, sillä tarjolla on myös tuttuja rantaloma-aktiviteetteja, sukellusmahdollisuuksia sekä erilaisia teemapuistoja, ja saaresta on muodostunut myös ylellinen häämatkakohde.

Tunnetuimmat matkailukohteet ovat Sanya Bay, Sanyan Yalong Bay, Haitang Bay, Dadogai Bay, Learwater Bay, Simei Bay, Boáo Bay, oon Bay ja Haikou Bay.

 

Share.

Comments are closed.