Espanja saneeraa historiallisia kohteitaan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Espanjan matkailu on panemassa vauhtia historiallisten kohteidensa korjaamiseen ja restaurointiin.

Teksti ja kuvat Marja-Liisa Kinturi

Espanjan Matkailutoimistosta kerrotaan, että korjattavia ja uudistettavia kohteita ovat muun muassa Tarragonan ja Cáceresin museot, Sagunton linna Valenciassa, Adsubian linna Alicantessa ja Santedin linna Zaragozassa, Zamoran ja Burgo de Osman muurit, Espanjan Kansalliskirjasto, sekä Reina Sofian ja Pradon museot. Rahaa uudistus- ja korjaustyöhön on budjetoitu 35 miljoonaa euroa.

Kuva - Thyssen-Bornemiza sisäpiha

Thyssen-Bornemiza-museon sisäpiha on viihtyisä keidas suurkaupungin syleilyssä.

Tavoitteena on kohentaa maan historiallista ja kulttuuriperintöä ja houkutella lisää sekä koti- että ulkomaisia matkailijoita. Remonttikohteita on kaikkiaan kymmenen eri puolilla Espanjaa.

Kulttuurikohteisiin on järkevä investoida

Korjausbudjetista seitsemän miljoonaa osoitetaan Tarragonan museolle, kahdeksan miljoonaa Cácersin museolle ja viisi miljoonaa historiallisesti arvokkaiden muurien ja linnojen korjaamiseen. Isoin yksittäinen summa, 15 miljoonaa euroa, suunnataan Madridiin, jonka Valon Maisema (Landscape of Light) julistettiin maailmanperintökohteeksi viime vuonna (2021). Summasta 8,5 miljoonaa käytetään Kansalliskirjaston korjaamiseen ja 5,7 miljoonaa kansallisen Reina Sofia -taidemuseon korjaamiseen sekä vastaavasti 1,1 miljoonaa Pradon kansallismuseon korjaamiseen.

Kulttuurikohteisiin on järkevää investoida, sillä Espanjan Valtion Matkailutoimiston mukaan maassa on yli 17 000 kulttuurikohdetta, joiden ”hyvinvoinnista” huolehtiminen kannattaa, koska se tuo kehitystä ja vaurautta myös kyseisille paikkakunnille.

Kuva - Reina_Sofia_sisäpiha

Näkymä Reina Sofia -museon vehreälle sisäpihalle.

Share.

Comments are closed.