Clarion Hotel Helsinki – hulppeat puitteet yöpymisiin ja tilaisuuksiin

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jätkäsaaren urbaanin ja merellisen ympäristön maamerkkinä on Clarion-hotelli, joka palvelee hotellin lisäksi pistäytymispaikkana ja monipuolisena tapahtumakeskuksena.

Teksti ja kuvat Päivi Seppä-Lassila

Ryhmä Matkailutoimittajien Killan jäseniä tutustui Clarion Hotel Helsinkiin lokakuisena keskiviikkona. Hotelli sijaitsee Tyynenmerenkadulla Jätkäsaaressa.

Oppainamme toimivat Commercial director Outi Hartman sekä Senior sales manager Janne Engberg.

Yhdistelmä uutta ja vanhaa

Hotellikokonaisuus muodostuu kahdesta 78 metriä korkeasta hotellitornista sekä Lars Sonckin 1930-luvulla suunnittelemasta makasiinista, josta on muotoutunut moderni tapahtumakeskus.

Kuva - Clarionin torni ja makasiinirakennus

Clarionin torni ja makasiinirakennus.

Hiljattain 6-vuotissyntymäpäiviään viettäneen hotellin aula oli koristeltu ilmapallorykelmin. Tila on vaikuttava korkeine kattoineen ja Alvar Aallon kalusteineen. Hotellin sisustuksessa on käytetty pääosin skandinaavista ja suomalaista designia höystettynä italialaisilla klassikoilla.

Hotellin huomiota herättävät, isokokoiset maalaukset ovat taiteilija Sami Lukkarisen. Niitä löytyy kaikkiaan yhdeksän hotellin aulasta, ravintolasta, baarista ja kongressikeskuksesta. Taulujen pinta on pikselimäinen, mutta kauempaa maalausten henkilöt ovat tunnistettavissa: joukossa ovat muun muassa Martti Ahtisaari, Alvar Aalto, Juha Mieto ja Sofi Oksanen.

Kuva - Clarionin aulaa

Clarionin aulaa.

425 huonetta ja monipuoliset palvelut

Lähdimme kierroksellemme, joka ulottui Living Room – ja Kitchen & Table -ravintolatiloista tapahtumakeskukseen sekä hotellihuoneista Skyroom-ravintolaan. Kitchen & Table toimii hotellin asiakkaiden aamiaistilana, joka palvelee myös aikaisia lähtijöitä klo 5 alkaen. Iltaisin ravintola tarjoilee á la carte -annoksia.

Kitchen & Table -ravintola on New Yorkissa asuvan ruotsalaisen huippukokki Marcus Samuelsson suunnittelema. Sen fun dining -filosofian ytimessä ovat sosiaalinen syöminen, avokeittiö ja urbaani tunnelma. Menussa yhdistyvät Manhattanin maut ja suomalaiset raaka-aineet ja perinteet.

Tapahtumakeskuksessa oli päivän aikana ollut iso tilaisuus ja sen ravintolasalissa valmistauduttiin iltajuhlaan valaistuine kukka-asetelmineen. Keskuksesta löytyy monen kokoisia tiloja, joita voidaan muunnella ja yhdistellä tarpeen mukaan.

Kuva - Salia valmistellaan iltatilaisuuteen

Salia valmistellaan iltatilaisuuteen.

Kävimme katsomassa myös yhtä hotellihuonetta. Niitä on Clarionissa kaikkiaan 425. Huoneet jakautuvat Standard-, Superior-, Superior View -, Deluxe– ja Sviitti -luokkiin.

Kaupunkimaisema avautuu 16. kerroksen baarista ja uima-altaalta

Kävimme tietysti myös ihan ylhäällä katsomassa hotellin 16. kerroksessa sijaitsevaa Skyroomia, jonne voi istahtaa hetkeksi nauttimaan cocktaileista ja huimista näköaloista pääkaupunkiimme. Urbaani Jätkäsaari uusine rakennuksineen ja Länsisatama nostureineen aukeaa silmien eteen baarin ikkunoista. Skyroom toivottaa tervetulleiksi niin hotellivieraat, kaupunkilaiset kuin turistitkin.

Kattoterassilta löytyy myös suosittu ympäri vuoden lämmitetty uima-allas, kaksi saunaa sekä kuntosali. Kierroksemme jälkeen päädyimme istuskelemaan Skyroomin vieressä olevaan tilaan. Pieni ryhmämme keskusteli vilkkaasti oppaidemme kanssa, jotka viihtyivät kanssamme yllättävän pitkään. Tarjolla oli kuohuviiniä ja tapaksia.

Hotelli on minulle tuttu aikaisemmilta käynneiltä. Yövyin siellä vuonna 2017, kun se oli vielä tulokas, ja osallistuin Matkamessujen yhteydessä järjestettyyn bloggaajien iltatilaisuuteen.

Osa Nordic Choice Hotels -ketjua

Clarion Hotel Helsinki on osa 1990-luvulla perustettua Nordic Choice Hotels -ketjua. Sen sisarhotelli Clarion Hotel Aviapolis sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoaseman vieressä.

Hotelliketjulla on 214 hotellia Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Baltian maissa. Työntekijöitä on 16 000. Nordic Choice Hotels muodostuu Comfort-, Quality– ja Clarion Hotel -tuotemerkeistä sekä 39 itsenäisestä hotellista. Kaikilla ketjun hotelleilla on ISO 14001 -ympäristösertifikaatti.

Ensi vuonna hotelliketjun nimeksi tulee Strawberry, kertoi sen omistaja ja hotelliketjun perustaja Petter A. Stordalen viime kesänä.

Lue lisää Clarion Hotel Helsingistä blogikirjoituksestani Clarion rakastaa sinua. Kuvia on tarjolla blogin kuvagalleriassa otsikolla Clarion Hotel Helsinki – muutamia kuvia. Hotellin tiloihin voi tutustua myös virtuaalikierroksen avulla.

Kuva - Clarionin aula Aallon kalustein

Clarionin aula Aallon kalustein.


Linkit:

Clarion rakastaa sinua

Clarion Hotel Helsinki – muutamia kuvia

https://nordicchoicehotels.visualizer360.com/fi/clarion-hotel-helsinki?p=50179&h=145.9796862971619&v=0&f=27.09#49482,50179,0,0 )

 

Share.

Comments are closed.