perjantai, 27 toukokuun

Viro juhlii 100-vuotista itsenäisyyttään näyttävästi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kaikki alkoi Venäjällä helmikuun vallankumouksesta, joka horjutti tsaarivaltakunnan vakautta. Nikolai II luovutti kruunun veljelleen Mikael Romanoville, joka siirsi vallan edelleen väliaikaiselle hallitukselle. Myöhemmin bolshevikit nousivat valtaan.

Viron alueella syntyi valtatyhjiö, joka täydentyi virolaisten asuinalueiden yhdistämisestä hallinnolliseksi kokonaisuudeksi. Venäjän kaaos taustalla virolaiset julistivat itsenäisyytensä helmikuun 24. päivänä 1918.

Nyt Viron kansa juhlii niitä saavutuksia, joita pieni Baltian maa on saanut sadan vuoden aikana. Oman maan 100-vuotisjuha on hyvin tärkeä kaikille virolaiselle. Sen takia juhlaa vietetään näyttävästi koko Virossa ja myös ulkomailla, kuten Suomessa.

Juhlat jatkuvat 2. helmikuuta 2020 saakka, jolloin on takana tasan sata vuotta Tarton rauhansopimuksen allekirjoittamisesta. Laaja tapahtumakalenteri aukeaa tästä osoitteesta: https://tinyurl.com/y8xlgsfv

Tourest aulassa myytiin myös matkoja Kreikan saaristoon.

Yksi juhlavuoden tärkeä tapahtuma oli Tourest, Viron matkamessut, jotka pidettiin Pirita Centerissä Tallinnassa 8.-10. helmikuuta. Matkailutoimittajien Kilta oli myös mukana.

Tourest, Viron matkamessut houkutti Pirita Centeriin yli 30 000 kävijää, lähes puolet Helsingin messujen määrästä

Tourest on järjestetty 27 kertaa, ja se on Baltian maiden tärkeä matkailutapahtuma. Tänä vuonna messut keräsivät 30 109 kävijää, joka on lähes 50 prosenttia Suomen matkailumessujen kävijöistä. Näyttelyalue oli noin 8 000 neliömetriä, ja mukana oli 584 näytteilleasettajaa 30 maasta.

Lentoemännät Anastasia ja Karolina edustivat venäläistä Aeroflot-lentoyhtiötä.

Yksi messujen kiinnostavista alueista oli Taste Estonia, maista Viroa. Siellä oli esillä ruokaa ja juomaa kaikilta Viron alueilta. Ruokien ja juomien maistelun lisäksi osastolta saattoi ostaa tuliaisia kotiin.

Matkailu alkaa olla myös Virossa tärkeä elinkeino. Maan tilastoviraston mukaan pari vuotta sitten virolaiset tekevät 4,5 miljoonaa matkaa ulkomaille. Se tarkoittaa, että vuonna 2016 jokainen virolainen matkusti ulkomaille kolme kertaa.

Kuuban osastolla oli tungosta.

Kesä-Tallinna on varma matkailuvaltti.

 

Share.

Comments are closed.