perjantai, 20 toukokuun

Villa Gyllenberg Kuusisaaressa:
Suosittu taidemuseo sulkeutuu vuodeksi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Matkailijat ja museokävijät ovat löytäneet hyvin tiensä Villa Gyllenbergin Helsingin Kuusisaaressa.

Teksti Marja-Liisa Kinturi 

Kuva Arkkitehtitoimisto Nomad

Salatun tiedon tie on viimeinen näyttely Villa Gyllenbergissä ennen kuin museo lokakuussa suljetaan reilun vuoden ajaksi peruskorjauksen ja laajennusosan rakentamisen takia. 

Kannattaa siis pitää kiirettä, jos haluaa tutustua suomalaisen taiteen esoteerisiin teemoihin, sillä näyttely päättyy 11. lokakuuta 2020. 

Villa Gyllenbergin kävijämäärät ovat viime vuosina nousseet ilahduttavasti, osin epäilemättä museokortin ansiosta, ja yhä useammat matkailijat ovat löytäneet tunnelmallisen taidemuseon Helsingin Kuusisaaressa

Vuoden vaihteessa käynnistyvässä remontissa uusitaan museon vanhentunut talotekniikka ja rakennetaan uusi laajennusosa vastaamaan kasvaneen kävijämäärän tarpeisiin.

Ane ja Signe Gyllenbergin kotitalo on peräisin vuodelta 1938, ja taidenäyttelyitä varten rakennettu galleriaosa avattiin 40 vuotta sitten vuonna 1980. Uusi, reilun sadan neliön laajennusosa rakennetaan nykyisen gallerian ja talomuseon yhdistävän käytävän paikalle. Siihen tulee uusi sisäänkäynti ja tilat lipunmyynnille sekä museokaupalle. 

Lisäosan suunnittelusta vastaa helsinkiläinen Nomad Arkkitehdit. ”Uusi lisäosa tulee kunnioittamaan sekä vanhan kotitalon että galleriaosan rakennusten luonnetta, mutta edustaa samalla selkeästi omaa aikaansa. Laajennus parantaa museon saavutettavuutta ja kävijöiden museokokemusta. Varsinaisiin näyttelytiloihin ei teknisten parannusten lisäksi tule muutoksia”, museon intendentti Siiri Oinonen kertoo.

Share.

Comments are closed.