keskiviikko, syyskuu 18

Välimeren makuja: halva, baklava, tahini,
hatsapuri – tuttua meille kaikille, Israelistakin

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Israelin keittiö ei ole välttämättä kovin tuttu, mutta kun katsoo ruokaohjeita, löytyy paljon tuttua Välimeren muista maista.

Teksti Reijo Härkönen

Suomalaiset journalistit Ninarose Maoz ja Robert Seger ovat tehneet suurtyön kertomalla yli 400 sivun kirjalla Israelin keittiöstä ja myös Lähi-idästä. Israelin keittiö on sekoitus monen maan ruokakulttuurista. Tuttuja makuja Kreikasta, Turkista ja muista lähimaista tuntuu Israelissakin.

Uusi kirja kertoo paljon kasvispohjaisista ruoista, mutta Lähi-idän ruoka on paljon muutakin. Vegebuumi näkyy Israelissa etenkin Tel Avivissa. Sen kirja sanoo olevan kasvissyönnin mekka.

Kirjan reseptit on tehty niin, että raaka-aineet ja mausteet ovat saatavilla myös Suomessa. Mikä läkähdyttävä kokonaisuus Lähi-idän ruokakulttuuriin!

 

Ninarose Maoz, ja Robert Seger

 

Kommentit

Kommentit

Share.

Comments are closed.