perjantai, 20 toukokuun

Salainen paikka!
Ehkä ei ihan mutta luksusta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiellä ovat puomit, nyt ne ovat kuitenkin auki. Tulemme omistajan kanssa.

Teksti Reijo Härkönen

Kuva Adrián Soto

Täällä, Rovaniemen seutuvilla, paikassa, jossa moni ei ole käynyt, ovat vierailleet ehkä julkkikset, kuninkaalliset jne. Tämä ei ole paikka, jonne tullaan kuin hollitupaan. Nimiä tiedämme, emme vain kerro, näin parempi.

Janne Honkanen on perustanut tämän, Luxury Action -yrityksen, tänne Rovaniemen lähelle. Se on erikoista, että Janne, konkurssin tehnyt mies, teki tämän 2009. Nyt tänne hänen yritykseensä, luonnon, luksuspalvelujen, ja yksityisyden vuoksi, tulevat… enpä kerro ketkä, enkä tiedäkään. Ylhäältä avautuu Lapin kaira.

Koskematon Lappi kiinnostaa VIP-asiakkaita. Kuvan taustalla virtaa Ounasjoki.

Yritys on pitänyt matalaa profiilia, sillä osa asiakaskunnasta ei halua tai tarvitse julkisuutta. Luxury Action kuitenkin palkittiin Finnish Travel -matkailugaalassa tänä syksynä Helsingissä, eli ehkä tässä oli pientä myönnytystä julkisuudelle. Palvelu, asiakkaan yksityisyys, matala profiili, luonto, tietenkin ruoka, nämä olivat palkinnon perustelut.

”Ja kai tänne joku suomalainenkin eksyy?” ”Ei, suomalaisia asiakkaita meillä ei ole”, Janne sanoo.

Arktisen elämän suurlähettiläs

 

Luxury Action on julkaissut komean kirjan Lapin luonnosta ja ruoasta. Kun siellä Lapissa on kahdeksan vuodenaikaa, kirjakin esittelee nuo kahdeksan. Ja toisaalta 8 on maaginen luku. On kahdeksan maata napojen ympärillä ja siis kahdeksan vuodenaikaa, uudella laskutavalla.

Nuo vuodenajat voivat jakautua näin: jäidenlähtö, keskiyön aurinko, sadonkorjuu, ruska, ensilumi, joulukaamos, pakkastalvi ja hankikanto. Osan kuvista on ottanut monille tämän sivuston lukijoille tuttu, Tim Bird.

Keittiöpäällikkö Ville Rainio sanoo, että kahdeksan vuodenajan North Pole –menu on superfoodia, kalaa, poroa, sieniä, marjoja ja yrttejä.

Janne Honkasen tarina todistaa sen, että menetysten jälkeenkin, konkurssi, aivokasvain, voi nousta luksukseen, arktisen elämän suurlähettilääksi.

 

 

 

Share.

Comments are closed.