perjantai, 20 toukokuun

Ranska on suosituin turistikohde

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ranska on maailman matkailun ykköskohde. Sinne matkaa vuosittain 90 miljoonaa turistia, mutta lisää halutaan: vuoden 2020 tavoite on jopa sata miljoonaa matkailijaa.

 

Teksti Reijo Härkönen, Marja-Liisa Kinturi

Kuvat Adrián Soto, Atout France

Ranska esittäytyi matkailualan ammattilaisille ja medialle suurlähetystössään Helsingissä tammikuun lopussa. Kun matkailu monista maista on vähentynyt laman vuoksi, Skandinavian ja Suomen luvut näyttävät kasvua. Vuonna 2017 suomalaisia kävi Ranskassa 421 000. Tulevalla kesäkaudella Finnair lentää Lyoniin, Bordeaux’hon ja myös Nizzaan.

Merenelävät on parasta ruokaa Ranskassa.

Provence Etelä-Ranskassa kasvattaa suosiotaan entisestään. Marseillesin lentokentällä vuosi 2018 oli ennätysmäinen, matkustajia oli 9,4 miljoonaa. Marseillesista on helppo vierailla Arlesissa ja Aix-en-Provencessa. Myös Avignoniin pääsee sieltä junalla alle tunnissa. Jos ei ole liikkeellä omalla autolla, Pariisin lentokentältä on nopealla TGV-junalla kolmen tunnin matka Marseillesiin.

Jos menneinä vuosina Marseillesilla oli ehkä hieman epämääräinen maine, nykyisin kaupunki on puhdistunut. Vanhan sataman seutu kalatoreineen on unohtumaton. Ravintolat terasseineen taistelevat turisteista väittäen, että juuri heidän bouillabaissensa, kalakeittonsa, on kaupungin paras, ei tuon naapurin.

Ranskan lähetystö Helsingissä kutsui matkailuväkeä vieraaksi.

Ranskan uusia turistikohteita ovat viime vuonna Alsacessa avattu keskiaikaisten käsikirjoitusten kirjasto ja Deauvillessa, parin tunnin päässä Pariisista järjestettävä Calvados Experience, seikkaperäinen tutustuminen tähän jaloon juomaan.

http://www.atout-france.fr

http://www.nicetourisme.com

http://www.deauville.pro

http://www.marseille-tourisme.com

Maailman suosituin matkailukohde tarjoaa kaikkea kaikille.

Share.

Comments are closed.