perjantai, 27 toukokuun

Punaiset laivat on lastattu
joulun herkuilla ja uusilla viineillä

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Punainen on joulun väri, ja myös Vikingin punaisilla laivoilla joulun vietto on aloitettu hyvissä ajoin joulupöydän monien herkkujen sekä valikoimaan ensi vuoden alusta tulevien uusien viinien kyydittämänä.

Teksti Marja-Liisa Kinturi

Kuvat Tuukka Ervasti

 

Perinteisempien jouluherkkujen rinnalle Ruotsin kokkimaajoukkueen Team Manager Fredrik Andersson on tuonut kevyitä ja modernin vihreitä vaihtoehtoja. Kaikki annokset tarjoavat myös tuhtia silmänruokaa.  

Ruotsin voitokkaan kokkimaajoukkueen vetäjä Fredrik Andersson on ollut suunnittelemassa Viking Linen näyttävää joulupöytää.

Viking Linen Tax Free -valikoimista vastaava osto- ja myyntijohtaja (Tax Free Manager Sales & Purchasing) Kim Engblom kertoo, että yli kolmen miljoonan litran vuotuisella myynnillä Viking Line on Pohjoismaiden suurimpia viinikauppiaita, jonka valikoimaan kuuluu noin 600 erilaista viiniä. 

Laivan nimikkoviinit valitaan aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan, ja ensi vuoden alusta laivan valkoviini on kuiva, saksalainen Handwerk Riesling Moselin alueelta. Punaviini on Italiasta, Puglian alueelta tuleva täyteläinen ja hedelmäinen Edizione Apassimiento ja kuohuviini Val d’Oca Prosecco DOC Treviso Extra Dry, joka valmistetaan Venetsian lähellä Valdobbiadenen alueen rypäleistä. 

Lapsillekin on omansa, heidän makumaailmaansa sopiva herkkukattaus.

 

 

”Kuohuviinien kysyntä on vakiintunut korkealle tasolle ja kiinnostus niitä kohtaan tuntuu vain kasvavan”, Engblom kertoi. Samoin roséviinit ovat hänen mukaansa olleet kuluneena vuonna erityisen haluttuja, mutta myös valko- ja punaviinien kysyntä jatkaa vakaata nousuaan. 

 

Joulupöytä tarjoaa inspiraatiota myös oman joulupöydän suunnitteluun.

Joulupöydän opasteet ovat selkeät ja tarjoavat tietoa erilaisia ruokavalioita seuraaville. Kukaan ei takuulla jää nälkäiseksi.

 

Kuva-aineisto: http://photos.app.goo.gl/i4i56jmt4j2kqRR88

Share.

Comments are closed.