perjantai, 27 toukokuun

Nili on parasta Rovaniemeä

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nili on Rovaniemen parhaita ravintoloita, siitä ei ole epäilystä. Seuralaiseni katselee ravintola Nilin menun hintoja ja sanoo harkitsevansa makkaraperunoita kioskilla. Muistutan, että tähtiravintolan hinnat ovat kalliimmat kuin makkaraperunat, eli sen tietää, jos on joskus itse käynyt laaturavintolassa tai ainakin maksanut itse omasta pussistaan.

 

Teksti Reijo Härkönen

Kuva Adrián Soto

Ravintola Nili (lappilainen perinteinen ruoansäilytyspaikka) on varmaan Rovaniemen ykkösravintoloita laadultaan ja hinnoiltaan. Mutta eivät pääruoat olleet sen kummempia kuin 25 – 30 euroa, jotkut vähän yli. Ravintola on perheyritys, ja vastapäätä on sisarravintola, tilauksella toimiva Nest.

Kansainväliset turistit arvostavat paikallista gastronomiaa.

Lautaselle tulee mitä Lapissa arvelee tulevan, poroa, kalaa; karhuakin olisi burgerina, mutta antaa nallen köllötellä koristeena ylähyllyllä. Karhuliemi on vahva ja sopivan suolainen. Viinit ovat hinnakkaita, 50 – 70 euroa, joten tyydytään tervasnapsiin.Joku näkyy arvioinnissaan arvostelleen palvelun hitautta, mutta minnekä Lapissa kiire olisi. Palvelu oli lappilaisen mutkatonta.

Siis, neljä tähteä.

Valtakatu 20, 96200 Rovaniemi

http://www.nili.fi

 

Share.

Comments are closed.