perjantai, 27 toukokuun

Neulegraffiteilla iloista ilmettä
kaupunkeihin ympäri Eurooppaa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Naiset eri puolilla maailmaa innostuvat toisinaan piristämään ympäristöään erilaisilla käsitöillä, iloisilla neulegraffiteilla, joita ilmestyy mitä erikoisimpiin paikkoihin. Ne ilahduttavat sekä paikallisia että matkailijoita.

 

Teksti ja kuvat Marja-Liisa Kinturi

Kanoottivuokraamo SK Kayakin toimisto- ja myymälätiloissa Llancan kaupungissa Kataloniassa myymälään tulevia vieraita ihastuttaa ympäriinsä virkattu iloisenvärinen kanootti. Se syntyi SK Kayakin ja paikallisen PimPamPunt-käsityöryhmän yhteistyönä. Ryhmä on ottanut tehtäväkseen kaunistaa käsitöidensä avulla Llancan kaupunkia yllättääkseen kaupunkilaiset ja sinne saapuvat matkailijat iloisesti ja saadakseen hymyn heidän huulilleen. SK Kayakin kanoottiprojektissa oli mukana 15 ahkeraa käsityönharrastajaa.

Düsseldorfissa, Saksassa, oli muutama vuosi sitten sairaalan ympäristön kortteli koristeltu mitä mielikuvituksellisemmilla, pylväiden ympärille kudotuilla taideteoksilla. Näky piristi sekä satunnaisia ohikulkijoita että vastapäisen sairaalan asukkeja ja vieraita.

Pylväiden ympärille kudotut taideteokset yllättivät yleisön Düsseldorfissa, Saksassa.

Neulegraffitit ovat Wikipedian mukaan lähtöisin Yhdysvalloista ja yleistyivät Suomessa kymmenisen vuotta sitten. Harrastukseen kuuluu, kuinkas muuten, niiden kuvaaminen ja esittely internetissä.

Ilmiön ympärille on kehittynyt usein harrasteryhmiä, kuten juuri katalonialainen PimPamPunt, ja jopa kokonaisia taidetapahtumia.

Share.

Comments are closed.