torstai, 26 toukokuun

Messukeskus valmistautuu Matka 2015-jättitapahtumaan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Messukeskuksessa käy vielä kova kuhina, sillä varauksia tammikuun perinteisille matkamessuille tulee vielä päivittäin. Myyntipäällikkö Marco Simonen kertoi kiltalaisille, että periksi ei anneta, vaikka matkustuspäätöksiä tehdään entistä myöhemmin. Matkamessuilla ollaan luottavaisia tulevaisuuteen. 


Teksti Eero Nokela Kuvat Adrian Soto Iloisena uutisena Marco Simonen mainitsee Kambodzan mukaantulon matkamessuille. ”Maa jätti Lontoon suuren marraskuisen World Travel Marketin väliin ja päätti tulla Helsinkiin! Tätä voi pitää luottamuksen osoituksena”, Marco hehkuttaa.Messukeskuksessa on tehty töitä koko kesä ja syksy, ilme on uusittu ja useita taukoa pitäneitä maita on palaamassa matkamessutapahtumaan. Yksi niistä on Finnair, joka on varannut 300 neliötä näyttelytilaa. Myös Aurinkomatkat palaa, ja laivayhtiöistä Viking Line, joka valloittaa Business Travel Forumin mahtavan 348 neliön tilan ”yön yli”. Palaavia maita ovat Malta, Ranska, Italia ja Kreikka valtion matkatoimiston voimin. Uusia maita ovat Nepal, Madagaskar, Bhutan, Uganda, Pohjois-Kypros ja Kambodza. Pohjois-Kyproksen osallistuminen aiheuttanee sen, että Kypros jää pois tänä vuonna, tilanne on hyvin herkkä.Toki kreikkalaisia yksittäisiä matkailutoimijoita oli viime vuonnakin mukana, mutta valtio satsaa jälleen matkailunäkyvyyteen ja tulee Helsingin messuille. Tämänvuotinen partnerimaa on Egypti. Sibelius 150 ­-lava
Ensi vuonna tulee kuluneeksi 150 vuotta säveltäjä Jean Sibeliuksen syntymästä. Niinpä Matka 2015 -messujen päälavan nimeksi tulee Sibelius 150 -lava. Sea & Sun -ohjelmalava jatkaa viimevuotiseen malliin.

Ammattilaiskävijöitä – heitä viime vuoden vajaasta 67 000 messuvieraasta oli lähes 16 000 – muistetaan tälläkin kertaa. B2B-kävijöille on runsaasti ohjelmaa, joka alkaa jo keskiviikkona ja jatkuu koko viikonlopun ajan.  Matka Suomi Foorumi -myyntitilaisuus on yksi niistä, sielläkin näkyy Finnairin vahva panostus. Finnair lennättää keskiviikoksi 190 pääyhteistyökumppania kaukomailta. Heitä ovat vastassa tyylikkäät lentoemännät. Marcon listalla ovat lisäksi Finnsider Lounge & Travel Trade meeting point, Workshopday ja tietysti Business Travel Forum.

Uutta koko Suomessa on uuden teknologian hyödyntäminen. Matka APP -sovellus tuo messukävijälle ainutlaatuisen mahdollisuuden hyödyntää esimerkiksi Finnairin lentotarjouksia. Kun älypuhelin piippaa, silloin kannattaa olla tarkkana, messujen isäntäväki vinkkaa. Viking Line taas tarjoaa esimerkiksi Baltiasta matkaaville ilmaisen sisäänpääsyn matkamessuille.

Tiedottamisesta huolehditaan entiseen malliin, nyt vain henkilö on vaihtunut. Antti Karjunen on täynnä intoa ja valmiina palvelemaan lehdistöä. Helsinkiin on tulossa viimekertaiseen tapaan matkabloggaajia, joiden sanoman uskotaan leviävän ympäri maailmaa. 

Matka 2015 -messujen voimakaksikko, tiedottaja Antti Karjunen (takana) ja myyntipäällikkö Marco Simonen ehtinevät joulun viettoon nippa nappa, sillä paljon on vielä tehtävää ennen kuin vuoden aloittava suurtapahtuma on niin sanotusti putkessa.

Share.

Leave A Reply