perjantai, 27 toukokuun

Messuja sata vuotta –
Liukumäestä aurinkovoimalaan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Suomessa on järjestetty messuja sadan vuoden ajan. Suomen Messut Osuuskunta perustettiin 1919. Nyt Messukeskukseen on avattu uusittuna Holiday Inn Helsinki – Expo.

Teksti Reijo Härkönen

Kuvat Messukeskus ja Holiday Inn

Kun ensimmäiset messut Suomessa järjestettiin Johanneksen kentällä Helsingissä, puinen liukumäki oli yleisön suosikki. Suosio oli valtava, ja messuille tuli 120 000 vierasta eli saman verran kuin kaupungissa oli asukkaita.

Suomen Messut Osuuskunta perustettiin 1919. Viime vuonna Messukeskuksessa oli 1,2 miljoonaa kävijää, suosituin oli Kirjamessut, 85 600 kävijää, ja myös Matkamessut on säilyttänyt asemansa.

Messukeskuksessa järjestetään vuosittain sata yleisö- ja ammattimessua ja 1500 tapahtumaa.

Messukeskus on palkittu energiaälykkäänä talona, se kierrättää 99 prosenttia jätteistään ja rakentaa hiilineutraalia kaupunkia. Hallien katolle ollaan rakentamassa kaupungin suurimpiin kuuluvaa aurinkovoimalaa. ”Tapahtumamme ovat todellinen piristysruiske koko pääkaupunkiseudun talouteen. Talousvaikutus on nyt ensi kertaa laskettu luotettavasti”, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen. Messukeskus työllisti ja toi tuloja 282 eurolla Helsingin seudulle viime vuonna.

Holiday Inn uudistui

Messukeskuksen Holiday Inn on nyt Holiday Inn Helsinki – Expo. Kiinteistön omistaa messut. Alakerran lobby on kokonaan uudistettu. Se on tarkoitettu myös kaupunkilaisten olohuoneeksi, onhan se avoinna ympäri vuorokauden. Aulatilojen kulmakivi on ketjun uusi Open Lobby -konsepti.

”Se on paikka, jossa voi rentoutua, syödä, nauttia virvokkeita, työskennellä tai tavata muita ihmisiä,” sanoo hotellinjohtaja Patrick Mitzner. Fazerin operoima uusittu ravintola Platta palvelee sekä messuvieraita että hotelliasiakkaita. Kesällä on suuri terassi. Keittiömestari on Markus Fagerholm, joka tunnetaan mm. Lapinlahden hävikkiravintolasta Loopista. ”Minulle ovat tärkeitä Fazerin huippulaatu ja ruokahävikin torjunta.”

 

Share.

Comments are closed.