perjantai, 27 toukokuun

Liemet ja juurekset maustavat Bon Vivantin pitkän menun

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Silja Linen Helsinki-Tukholma-linjan syksyn herkuttelumenu koostuu merellisistä ja skandinaavisista mauista. Menun suunnittelijaksi varustamo on palkannut G.W. Sundmansin keittiöpäällikön Matti Jämsénin.


Teksti ja kuvat Marko Tammi 
Annoksissa käytetään paljon vihanneksia ja juureksia, joilla rakennetaan pääraaka-aineelle näyttävä miljöö. Gourmet-ruokailulle ominaisesti monet annokset viimeistellään pöydässä lisäämällä kastike tai liemi.
Makuja on tuotettu monimutkaisesti yhdistelemällä mausteita tai uuttamalla liemiä raaka-aineista ja kasvinosista. Aterian alkupuoli keskittyy kalaan ja äyriäisiin, mutta loppua kohden myös lihan ystävän odotus palkitaan peuralla, jota lautasella on kahdella tavalla: ylikypsänä lapana ja paahdettua seläkkeenä. Luonnostaan vähärasvainen raaka-aine on ylikypsytettynä meheytetty sipaisulla laardia. Yksi menun kiinnostavimmista raaka-aineista on herkutteluruokien klassikko kateenkorva. Annoksessa vasikankateenkorva on glaseerattu, ja sen kyytipoikana on makean kuorrutteen makulinjaa jatkamassa paahdettua sipulia.Seitsemän ruokalajia tuo ilmi makujen moninaisuuden paitsi ruoassa myös ruokailijoissa. Seurueessa yksi tykkää meriravusta vahvassa consomme-liemessä, yksi lohitartarista kampasimpukkamajoneesissa, toinen peurasta ja neljäs ylistää aterian päättävää vaniljajäätelöä karpaloiden ja suolakaramellien kanssa. Hiillostetun vuohenjuuston ja pinjansiementen kanssa aterian alkupuolella tarjottu kurpitsamousse saa vielä koko nelihenkiseltä seurueelta erityismaininnan raaka-aineen onnistuneesta käytöstä niin maun kuin ulkonäönkin osalta.
Tavoitteena kokkien maailmanmestaruus

Keittiöpäällikkö Matti Jämsén valmistautuu parhaillaan kansainväliseen kokkien huippukilpailuunBocuse d´Or:iin. Semifinaalissa hän sijoittui viidenneksi. Loppukilpailu käydään tammikuussa Ranskan Lyonissa. Joka toinen vuosi järjestettävän kilpailun voittoa pidetään kokkien maailmanmestaruutena.

Matti Jämsénin Menu Signature on tarjolla Silja Linen Bon Vivant -ravintolassa nyt syyskuusta tammikuun kahdeksanteen päivään saakka. Hinta, 139 euroa (Club One -kanta-asiakashinta 125 e) sisältää kaikki seitsemän viiniä alun rutikuivasta shampanjasta makeaan lopetukseen jälkiruoka Tokajilla. Viinit menulle on keittiömestari Jämsénin kanssa valinnut viinitoimittaja Vinedirekt Oy:n sommelier Joonas Vainio.Kenelle? Kiireettömälle nautiskelijalle hyvässä seurassa.

Yksityiskohtainen menu: www.digipaper.fi/siljaline/118708

Share.

Leave A Reply