perjantai, 20 toukokuun

Leijuvia kippoja, savuavia juomalaseja:
Mielikuvitusmatka irrottaa hetkeksi arjesta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Helsingissä(kin) voi päästä muutamaksi tunniksi tehokkaasti irti arjesta ja tempautua leijumaan mielikuvitusmaailmaan aisteja kutkuttavien kuvien, äänien ja ennen kaikkea herkkujen kyydittämänä.

Teksti Marja-Liisa Kinturi

Kuvat Rodolfo Rubio ja Marja-Liisa Kinturi

Arabiemiraateista lähtöisin oleva ravintola-alan visionääri Nadine Beshir on tuottanut moniaistillisen Banquet of Hoshena -illallisen, jota ravintola Töölönranta Helsingissä tarjoilee 25. maaliskuuta saakka.

Tarinaansa Nadine Beshir on lisännyt ripauksen paikallisuutta – Lapin taikaa – tosin vain sen verran, että kulttuurisesta omimisesta häntä ei voi syyttää. Hoshenan valtakunta puhuvine päineen ja lautasineen on rikasta mielikuvituslentoa alusta loppuun.

Tekniikkaa ja synkronointia

Ruoka ja koko ravintola herätetään eloon 16 3D-projektorin sekä erilaisten ääni-, valo- ja savuefektien avulla. Tarinan kertojana toimii puhuva pää puhuvien lautasten säestämänä.

Satumaassa myös lautaset osaavat lentää ja leijua.

Ruokalajit sijoittuvat saumattomasti tarinaan. Töölönrannan ravintolatoimenjohtaja Mika Kekki toteaa, että annosten ja ruokailuvälineiden tulee olla tietyn värisiä ja kokoisia, ja annokset tarjoillaan synkronoidusti tarinan mukaan. 

Suomen ja Töölönrannan jälkeen show siirtyy Dubaihin ja sitten New Yorkiin.  Ennen Suomeen saapumistaan Banquet of Hoshena -ravintolaelämys on vieraillut Lontoossa, Nashvillessa, Tukholmassa ja Kuwaitissa.

 

Nyt ja tulevaisuudessa

Elämys on uutta ravintolatodellisuutta, joka varmasti jalostuu vielä tästäkin. Ennen pitkää voimme istua uskottavan tuntuisesti ravintolan terassilla ihailemassa kreikkalaista rantamaisemaa, espanjalaista viinitarhaa tai Lontoon katuvilinää, joka avautuu silmiemme eteen 5K-videoprojisointina samalla, kun aurinkolamppu hehkuttaa sopivasti lämpöään ja pieni, vilpoinen tuulenvire ilmastointilaiteesta nostattaa pöydällä olevan lautasliinan kulmaa.

Elämys on uutta ravintolatodellisuutta, joka varmasti jalostuu vielä tästäkin.

3D-maailmassa on aina sopiva sää, eikä matka tuota sanottavasti CO2-päästöjä.

Onko tämä myös ratkaisu tämän päivän lentohäpeään? 

Puhuva pää ja puhuvia lautasia.

 

Share.

Comments are closed.