perjantai, 27 toukokuun

Latvia on turvallinen ja edullinen
Suomalaisten määrä kasvussa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Suomalaisten matkailijoiden määrä Latviaan on maan viidenneksi suurin. Latvian matkailuasioista keskusteltiin äskettäin pyöreän pöydän tapahtumassa maan suurlähetystössä.

Teksti Reijo Härkönen

Kuvat Adrián Soto ja Reijo Härkönen

Viime vuonna lomamatkustuksen määrä Suomesta Latviaan kasvoi 30 prosenttia. Hintataso Latviassa on säilynyt edullisena, kun esimerkiksi Virossa monet hinnat ovat nousseet nopeasti. Hotellit Latviassa ovat kolmanneksen edullisemmat kuin Virossa. Turvallisuus Latviassa on hyvä, ja aiemmat huijaukset luottokorteilla ravintoloissa ovat poissa.

Mä vartiossa seison… Vapaudenaukiolla Riiassa on sotilasvartio.

Riian lentoasema on matkailulle tärkeä ja hyvin toimiva. Air Baltic on edelleen Euroopan täsmällisin lentoyhtiö, ja yhdellä välilaskulla Air Baltic tarjoaa Riiasta yhteydet 300 kohteeseen. Yhtiöstä on tullut myös Tallinnasta lähtevien lentojen suurin toimija.

 

Laivalla Riikaan

Latvialaismatkailijat haluavat edelleen käyttää matkatoimistojen palveluja, vaikka esimerkiksi Air Balticin varauksista 79 prosenttia tehdäänkin jo netissä. Latviassa matkatoimistoja toimii 200, mutta Facebook on tärkeä tietolähde, eivät enää esitteet. 55 60 prosenttia latvialaisista turisteista käyttää pakettimatkoja. Suomeen suuntautuvilla turistimatkoilla latvialaiset suosivat laivoja, Lappia ja Ahvenanmaata.

Latvialaiset toivovat, että Suomesta pääsisi suoraan laivalla Riikaan.

 

Jugendhelmiä voi löytää Elizabetes-kadulta.

Latvian suurlähettiläs Kristine Nasheniece toivoi, että Suomesta pääsisi paremmin laivalla Riikaan. Nythän on vain muutamia erikoisvuoroja kesällä ja jouluna. Kun maanteissäkin on parantamisen varaa, olisi rautatieyhteys Rail Baltic apuna mahdollisimman nopeasti Tallinnasta eteenpäin.

 

Share.

Comments are closed.