torstai, 26 toukokuun

Kuningas, regatat ja tennis Hangon kesässä
Espanjan kuningas Juan Carlos puolustaa maailmanmestaruutta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hanko täyttyy ensi kesänä sekä tennispelaajista että purjehtijoista, kun kaupungissa järjestetään kansainväliset tenniksen ITF-turnaukset sekä purjeveneiden 6mR-luokan maailmanmestaruuskilpailut.

 

Teksti Pekka Virolainen

Kuvat Hagon Tenniskerho ry ja Suomen 6mR-liitto

Hangossa pelataan kilpatennistä toukokuusta syyskuuhun ja kaupungin hyvillä massakentillä järjestetään myös useita tennisleirejä ja viikonloppukursseja sekä paikallisen seuran että Jari Hedmanin JHTC:n toimesta.

Kutosveneiden maailmanmestaruuskisat järjestetään 2.-9. elokuuta. Päätapahtumaa edeltää viikolla purjehdittava esikisa, Nicolas Sinebrychoff Challenge, joka on vuodesta 1888 lähtien purjehdittu, maailman pisimpään järjestetty purjehduskisa, Americas Cupin jälkeen.

Espanjan Emerituskuningas Juan Carlos osti Bribón XVI -kutosveneen Loviisasta 2015.

Purjehduskilpailut vetävät tänä vuonna kilpailijoiden ohella tavallista enemmän myös yleisöä muun muassa siksi, että Espanjan kuningas Juan Carlos tulee kisaan puolustamaan kutosveneiden maailmanmestaruuttaan. Kuningas ja muut kilpailijat ovat jo varanneet kaupungin hotelli- ja muut majoituspaikat kutakuinkin täyteen kilpailupäiviksi. Matkailijoita kehotetaan sen johdosta kääntymään kotimajoittajien sekä loma-asuntovälittäjien puoleen. Majoitusta löytyy myös veneistä, leirintäalueilta sekä majataloista. ”Suomen Rivieralla” onkin edelleen huutava pula majoituskapasiteetista, vaikka uusia hotellihuoneita on parhaillaan valmistumassa.

Esikisa järjestetään lähellä Itäsatamaa, joten sitä voi seurata Hangon rantakalliolta. MM-kisaa käydään sen sijaan avomerellä. Niiden ajaksi järjestetään katsojaveneitä, joiden kyydissä kisaa pääsee katsomaan. Omalla veneellä tulijoita muistutetaan noudattamaan tarkkaan kisajärjestäjien ohjeita, jotta rata-alue jää vapaaksi kilpaveneille – sekä Hankoon liikennöiville rahtialuksille.

Hotellien lisäksi koti- ja venemajoitustakin on otettu käyttöön

Kisojen ajaksi luodaan myös erillinen applikaatio, josta kilpailua voi seurata trackerien ja tulosten muodossa.

Jo 1800-luvun puolelta lähtien myös kylpyläkaupunkina tunnettu Hanko sai vihdoin – 80 vuoden tauon jälkeen – oman kylpylän kaksi vuotta sitten, kun ympäri vuoden toimiva Hanko Regatta Spa valmistui. Saman yrittäjäryhmän vetämä Regatta hotelli on investoinut uuteen majoituskapasiteettiin, hotellin laajennukseen ja loma-asuntoihin.

Hangossa järjestetään tenniskisoja toukokuusta syyskuuhun.

Yrittäjät toivovatkin kylpylän tuovan Hankoon myös talvimatkailua, joskin purjehduksesta Suomen aurinkopääkaupunki varmasti jatkossakin tunnetaan.

Kutosveneet ovat vuoden 1907-mittasäännön mukaan rakennettuja noin 11 metriä pitkiä, hyvin kapeita kilpaveneitä, joiden sanotaankin soveltuvan kilpapurjehduksen ohella hyvin virvelien säilytykseen.

Kisat tuovat Suomeen tänäkin vuonna myös lajin kansainvälisiä huippuja.

http://www.6mr.fi

http://http://www.hankotennis.fi/

http://www.visithanko.fi

http://cata.mansikka@gmail.com

http://www.jarihedmantennis.fi/etusivu/leirit

Share.

Comments are closed.