perjantai, 20 toukokuun

Kilta palkitsi Vuoden parhaat
Vuoden matkailuhenkilö on Saimi Hoyer Punkaharjulta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Palkintojenjakotilaisuus pidettiin Matka 2018 -messujen avajaispäivänä. Kuvat Adrián Soto.

 

Matkailutoimittajien Kilta palkitsi vuoden 2017 parhaat matkakohteet ja matkailuhenkilön Matka 2018 -messuilla. Parhaaksi kotimaan kohteeksi Kilta valitsi Helsingin uudet matkailusaaret.  Viron uusi kansallismuseo sai Killan palkinnon parhaana ulkomaan kohteena. Vuoden matkailuhenkilönä palkittiin Hotelli Punkaharjun johtaja Saimi Hoyer. Vuoden 2017 matkailutapahtumapalkinnon sai Sodankylän elokuvafestivaalit.

Vuoden 2017 matkailuhenkilö

SAIMI HOYER, HOTELLI PUNKAHARJU

Matkailutoimittajien Kilta palkitsee Vuoden matkailuhenkilönä hotellinjohtaja Saimi Hoyerin Punkaharjulta. Saimi ja Thomas Hoyer ostivat kansallismaisemassa sijaitsevan Hotelli Punkaharjun kaksi vuotta sitten. Hoyerit remontoivat aiemmin Punkaharjun Valtionhotellina tunnetun arvorakennuksen

Museoviraston tarkkojen silmien alla nykyaikaiseksi matkailukohteeksi.Punkaharjun matkailun historia ulottuu 1800-luvulle saakka. Saimi Hoyer ja Hotelli Punkaharju ovat nostaneet kansallismaiseman takaisin Suomen matkailukartalle yhdeksi tämän hetken kiinnostavimmista kotimaan kohteista. Punkaharjun ja perinteisen hotellin matkailullisen arvon nousu on paljolti hotellinjohtajan henkilökohtaisen tarmon ja innostuksen ansiota.

Puhdas luonto ja siitä ammennettavat raaka-aineet maistuvat Hotelli Punkaharjun keittiössä. Saimi Hoyer on luonut Hotelli Punkaharjusta luonnosta kerättävien raaka-aineiden kehdon. Villiyrttikurssit, Punkaharjun kulttuuriperinteen vaaliminen sekä yhteistyö paikallisten matkailu- ja ruokayrittäjien kanssa ovat antaneet pontta luonnonkauniin Punkaharjun matkailun uudelle tulemiselle.

Kansainvälistä huomiota hotelli ja luonnonsuojelualue saivat viime kesänä, kun Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi Hotelli Punkaharjussa Venäjän presidentti Vladimir Putinin valtiovierailua.

www.hotellipunkaharju.fi

Lisätiedot:

Hotellinjohtaja Saimi Hoyer, Hotelli Punkaharju, puh. +358 15 511 311, saimi@hotellipunkaharju.fi 

Heikki Kähkönen, Matkailutoimittajien Kilta, puh. +358 50 353 8885, heikki@viisitahtea.com

Page 2

 

Helsingin uudet matkailusaaret -palkinnon ottivat vastaan Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen , asiakaspäällikkö Petra Niskanen ja Suomen saaristokuljetukset Oy:n toimitusjohtaja Tomi Stålberg.

Vuoden 2017 kotimaan matkakohde

HELSINGIN MATKAILUSAARET

Matkailutoimittajien Kilta palkitsee Metsähallituksen Luontopalvelut ja Suomen Saaristokuljetukset erinomaisesti hoitamat Helsingin edustan salaperäiset sotilassaaret Vuoden kotimaisena matkakohteena.

Sotilaskäytössä olleiden Helsingin Vallisaaren ja viereisen Kuninkaansaaren avautuminen kesällä 2016 käynnisti aivan uudenlaisen lähimatkailun pääkaupunkiseudulla. Näillä ”aarresaarilla” luonto ja historia kohtaavat. Kävijälle aukeavat rehevät, koskemattomat maisemat metsämansikoineen ja vadelmapensaineen.

Liikenne Isosaareen alkoi viime kesänä. Nyt tästä ulkosaariston keitaasta tehdään ympärivuotinen vierailukohde. Liikenne Kauppatorilta Isosaareen alkaa lauantaina 20. tammikuuta.

Vallisaarta ja Kuninkaansaarta saarta hoitaa Metsähallitus. Isosaarta hallinnoi valtion Senaatti-kiinteistöt ja isännöi Suomen Saaristokuljetus.

Isosaaressa voi saunoa, uida, telttailla, nauttia omia eväitä ja rantaan voi kiinnittyä purjeveneellä. Saarella on armeijan henkilökunnan rakentama 9-reikäinen golfkenttä. Aliupseerikerhossa sijaitsee saaren ravintola. Saari on kuin ulkoilmamuseo, Puolustusvoimat hylkäsi sen vuonna 2012.

Vallisaaressakin voi yöpyä ensi kesänä puuhun kiinnitettävässä teltassa. Koska Vallisaari on aivan Suomenlinnan naapurissa, vierailut voi yhdistää. Venelaiturilta voi suunnata suoraan kolmen kilometrin pituiselle nähtävyysreitille. Metsähallituksen laatimissa selkeissä opastauluissa kerrotaan kunkin kohteen historia kolmella kielellä.

Saaren keskellä on lampi, reitin varrella juomavesipisteitä, kuivakäymälöitä, ja sen ”helmenä” pidetään Aleksanterin patteria, jossa on 21 kasematoitua tykki- ja ammushuonetta. Satamakahvila tarjoaa lämmintä ruokaa, myös alkoholijuomia on saatavilla. Kuninkaansaaren luontoretkelle pääsee kätevästi kannasta pitkin.

Vallisaaressa vieraili viime kesänä lähes 70 000 kävijää, Isosaaressa 20 000.

www.luontoon.fi

www.nationalparks.fi

kuvat: https://goo.gl/photos/MQCfFbK6iUn8DWeu8

www.visitisosaari.fi

Lisätiedot:

Asiakaspäällikkö Petra Niskanen, Metsähallitus, puh. +358 400 530 560, petra.niskanen@metsa.fi Toimitusjohtaja Tomi Ståhlberg, Suomen Saaristokuljetus Oy, puh. +358 50 538 3630, tomi.stahlberg@suomensaaristokuljetus.fi

Eero Nokela, Matkailutoimittajien Kilta, puh. +358 50 553 5681; eero.nokela@kolumbus.fi

Page 3

Vuoden parhaan ulkomaankohteen palkinnon ottivat vastaan Viron uuden kansallismuseon pr-johtaja Kaarel Tarand ja markkinointipäällikkö Kairi Ustav.

Vuoden 2017 ulkomaan matkakohde

VIRON KANSALLISMUSEO, TARTTO

Matkailutoimittajien Kilta palkitsee vuoden 2017 parhaana ulkomaan matkailukohteena Viron uuden kansallismuseon Tartossa. Samalla Kilta onnittelee 24. helmikuuta 100-vuotista itsenäisyyttä juhlivaa Viroa.

Puolitoista vuotta sitten avautunut Viron kansallismuseo kertoo vaikuttavasti Viron historiasta ja kulttuurista aina muinaisajoista nykypäivään saakka. Kansallismuseo on houkutellut jo satoja tuhansia matkailijoita Tarttoon. Viime vuonna museossa kävi 260 000 vierasta, monet heistä tulivat Suomesta.

Museon sijainti on osa Viron dramaattista lähihistoriaa. Ranskalaisen arkkitehtitoimiston suunnittelema 355-metrinen museo on rakennettu entisen Neuvostoliiton aikaisen sotilaslentokentän kiitotielle. Tarton kentältä piti neuvostoajan suunnitelmien mukaan sotatilanteessa ampua ydinpommit Pariisiin ja Lontooseen.

Museossa on käytetty onnistuneesti tietoteknisiä sovelluksia. Vastaanotosta vieras saa mukaansa sirukortin eri kielille. Museon alakerrassa on pysyvä suomalais-ugrilaisten kielisukulaisten näyttely Uralin kaiku. Monilla pääosin nykyisen Venäjän alueella elävillä kansoilla ei ole juuri muuta mahdollisuutta esitellä omaa kulttuuriaan kuin Viron kansallismuseossa.

Viron kulttuurihistoriaa esittelevä perusnäyttely Kohtaamisia alkaa nykyajasta ja jatkuu yli 10 000 vuoden taakse. Näyttelyssä on traagisia ja koomisiakin osia Viron matkan varrelta. Viron uuden itsenäistymisen ajan ensimmäinen presidentti Lennart Meri puhuu Tallinnan lentokentällä rähjäisessä neuvostovessassa. Jossain rätisee Neuvosto-Viron aikainen radio, josta kuunneltiin laittomasti Raadio Vaba Euroopan lähetyksiä.

Kirjahyllyssä on kiellettyjen kirjojen valikoima sekä muun muassa kyydityksistä Siperiaan muistuttavat kirjahyllylle jääneet solmio ja silmälasit. Museon matto- ja ryijyosastolla voi ihailla, mitä design väreineen vieläkin edustaa Virossa. Kielikattilassa pitää yrittää opetella viron kielen vaikein äänne õ, joka ei ole suomen ö eikä o mutta jotakin siltä väliltä.

www.erm.ee

Lisätiedot:

PR-johtaja Kaarel Tarand, Eesti Rahva Muuseum, Tartto, press@erm.ee

Markkinointipäällikkö Kairi Ustav, Eesti Rahva Muuseum, Tartto, press@erm.ee

Lisätiedot ja kuvapyynnöt: Reijo Härkönen, Matkailutoimittajien Kilta, puh.+358 40 501

2328; reijo.harkonen@pp.inet.fi

Page 4

 

Sodankylän elokuvajuhlat sai Vuoden tapahtuma -palkinnon. Sen vastaanottivat taiteellinen johtaja Timo Malmi ja toiminnanjohtaja Ari Lehtola.

Vuoden tapahtuma

SODANKYLÄN ELOKUVAJUHLAT

Matkailutoimittajien Kilta palkitsee parhaana matkailutapahtumana Sodankylän elokuvajuhlat. Ainutlaatuinen pohjoinen festivaali saa vuosittain kymmenet tuhannet elokuvafriikit ympäri maailmaa matkustamaan kesäiseen Lappiin. Keskiyön auringon alla kohtaavat maailman kuuluisimmat elokuvaohjaajat, uuden elokuvan nousevat nimet, kansainvälinen yleisö ja tavallinen elokuvan ystävä välittömässä ilmapiirissä.

Tapahtumaa leimaa ennen kaikkea rakkaus elokuvaan. Sodankylästä puuttuvat jäykät muodollisuudet, eikä byrokratian viidakkoon eksymisestä ole pelkoa. Niinpä Sodankylän henki eli Spirit of Sodankylä on tunnettu ja tunnustettu kaikkialla maailmassa.

Sodankylän elokuvajuhlat käynnistyi vuonna 1986. Sen perustajina olivat Sodankylän kunta sekä elokuvantekijät Anssi Mänttäri, Aki Kaurismäki ja Mika Kaurismäki. Festivaalijohtajana toimi aina vuoteen 2014 asti elokuvalegenda Peter von Bagh. Nykyisin festivaalin taiteellinen johtaja on Timo Malmi ja toiminnanjohtaja Ari Lehtola.

msfilmfestival.fi

www.msff.fi/press/kuvagalleria

Valokuvat ovat vapaasti käytettävissä. Kuvajaan nimi on mainittava julkaisemisen yhteydessä.

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Ari Lehtola, Midnight Sun Film Festival, puh. +358 16 614 522;

ari.lehtola@msfilmfestival.fi

Taiteellinen johtaja Timo Malmi, puh. +358 50 301 5550, timo.malmi@kolumbus.fi

Markku Torkko, Matkailutoimittajien Kilta, puh. +358 400 397 215, markku.torkko@gmail.com

Share.

Comments are closed.