perjantai, 27 toukokuun

Jatkuuko kotimaan matkailun suosio tulevana kesänä – Matkaoppaat nyt verkossa!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jatkossa niin matkatoimistot kuin yksittäiset matkailijatkin voivat löytää ja palkata itselleen tarvitsemansa matkaoppaan helposti verkosta.

Teksti Marja-Liisa Kinturi

Suomen Opasliitto ry ja Doerz Co Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka puitteissa kaikki Suomen 79 paikallista opasyhdistystä saavat veloituksetta käyttöönsä matkailuaktiviteettien myymiseen rakennetun sähköisen alustan. Tavoitteena on saattaa Suomen auktorisoitujen oppaiden tarjonta kokonaisuudessaan sähköiseen muotoon ja tehdä siitä koti- ja ulkomaalaisille matkailijoille vaivattomasti Internetistä varattavaa ja ostettavaa.

”Kaikilla Suomen Opasliiton jäsenyhdistyksillä on mahdollisuus avata Doerziin oma sivu ja antaa jäsentensä, auktorisoitujen oppaiden, tarjota opastustuotteitaan sitä kautta. Odotamme innostuneena tulevaa kesäkautta, joka näyttänee, jatkuuko kotimaan matkailun suosio ja saapuuko Suomeen ulkomaisiakin vieraita. Joka tapauksessa tulemme tarjoamaan heille ostettavaksi laadukkaita, monipuolisia ja kestäviä opastustuotteita”, kertoo Suomen Opasliiton puheenjohtaja Virpi Joutsa.

Tämän päivän matkailijat haluavat varata aktiviteettinsa mobiililaitteilla ja maksaa varauksensa vaivattomasti verkossa.

”Nyt väistyvän pandemian myötä matkailun sähköistyminen otti globaalisti jättiloikan. Oppaiden laaja joukko on kuitenkin jäänyt suurilta osin vielä digitalisaation katveeseen, sillä kysyntää on riittänyt vielä perinteisiä kanavia pitkin”, sanoo Doerzin perustaja ja toimitusjohtaja Tomi Virtanen.

Kuva: Doerz etusivu

Paikallisuuden etsiminen kuuluu tämän hetken kuumimpiin matkailutrendeihin. Yhä useammin taustalla vaikuttaa myös halu vastuullisiin valintoihin ja pienten toimijoiden suosimiseen.

Share.

Comments are closed.