Kilta jakoi matkailupalkintonsa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

PALKINNOT 2019

Matkailutoimittajien Kilta valitsi lujahermoisen Tjäreborgin tuotepäällikön Jessica Virtasen vuoden matkailuhenkilöksi. Vuoden kotimaankohde on Järvisydän Rantasalmella, ulkomaankohde on Georgia. 

 

Vuoden matkailuhenkilö: JESSICA VIRTANEN

Kun maailman vanhin matkanjärjestäjä, brittikonserni Thomas Cook ajautui konkurssiin syyskuun 23. päivänä, sillä oli maailmanlaajuisesti 600 000 matkustajaa eri kohteissa, heistä 3 000 Suomessa operoivan Tjäreborgin matkalla. Kaikki toiminnot keskeytettiin, maksetut matkat peruttiin, eivätkä lentokoneet nousseet ilmaan.

Britanniassa käynnistyi rauhanajan toistaiseksi suurin operaatio, matkustajien tuominen kotiin. Näin toimittiin myös Suomessa.

Konkurssiuutisten levittyä tv-uutisissa nähtiin Tjäreborgin tuotepäällikkö Jessica Virtanen selittämässä rauhallisesti, mistä on kysymys, miten yhtiö aikoo toimia lähipäivinä, vai lopettaisiko Suomen kolmanneksi suurin matkanjärjestäjä toimintansa. Hän antoi konkurssille kasvot.

Jessica Virtasen toiminta median puristuksessa oli esimerkillistä, sellaista ei ole aiemmin koettu vastaavissa tilanteissa. 24. syyskuuta hän kertoi, että ”matka jatkuu” Jo seuraavana päivänä Tjäreborgin lennot jatkuivat, vain muutama lento jouduttiin peruuttamaan.

Thomas Cookin pohjoismaiset osat, Ruotsissa ja Norjassa toimiva Ving, Tanskan Spies ja Suomen Tjäreborg sekä lentoyhtiö Sunclass Airlines jatkavat. Norjalainen sijoittaja, hotellibisneksestä tuttu miljardööri Petter Stordalen osti mainitut yhtiöt yhdessä tunnettujen sijoittajien kanssa. Helsingin Kampissa juhlittiin, odotettu veras oli rock-tähden lailla paikalle saapunut Stordalen.

Jessica Virtanen on aloittanut matkailualalla tyypillisesti kohdeoppaana lokakuussa 1996, Tjäreborgille hän tuli elokuussa 2003. Matkailutoimittajien Kilta palkitsee tuotepäällikkö Jessica Virtasen (engl. Trading manager dynamic package) Vuoden matkailuhenkilönä 2019.

http://www.tjareborg.fi

Lisätiedot: Tuotepäällikkö Jessica Virtanen, puh. +358 9 123 7316 ; jessica.virtanen@tjareborg.fi

 

Vuoden kotimaan matkakohde: JÄRVISYDÄN RANTASALMELLA

Rantasalmen Porosalmella sijaitseva matkailu- majoitus- ja elämysyritys kuuluu Suomen vanhimpiin, sillä toiminta alkoi jo vuonna 1658. Ruotsin kuningas ja Venäjän tsaari olivat päättäneet, että yksi Suomen halki kulkevista viittateistä kulkee Rantasalmen Porosalmen kautta.

Vähän aikaisemmin Heiskasen suvun päämies oli saanut 600 hehtaaria maata Porosalmelta kiitoksena hyvästä sotilaspalveluksesta Ruotsi-Suomen armeijassa. Lahjoituksen vastineeksi tuli velvoite rakentaa kestikievari viittatien varrelle ja ylläpitää sitä.

Siitä kaikki lähti, tänään kestikievari tunnetaan nimellä Hotel & Spa Resort Järvisydän. Yritys on koko ajan kulkenut Heiskasten suvussa. Nykyinen toimitusjohtaja Markus Heiskanen on jo 11. sukupolvi yrityksen johdossa. Hänellä on aikuisia lapsia eli pian on tulossa 12. sukupolvi johtoon.

Järvisydän on varsinainen elämysmaailma, joka tarjoaa hotelli- ravintoala, kylpylä- ja muita palveluita ympäri vuoden. Kun uusin laajennus valmistuu, yrityksessä on 450 majoituspaikkaa. Ympärivuotisia työntekijöitä on 70 ja kokonaisliikevaihto runsas kymmenen miljoonaa euroa. Asiakkaista 40 prosenttia tulee ulkomailta. Suurin kansallisuus on australialaiset, joita tulee tasaisesti noin 60 hengen ryhminä. He arvostavat Suomessa viileyttä, turvallisuutta ja puhtautta. Sitten tulevat saksalaiset, venäläiset ja hongkongilaiset. Järvisydämen erikoisuus on kokonaan kallioon louhittu kylpylä, jonka vesi lämmitetään Saimaan järvienergialla ja maalämmöllä. Järvisydämellä on myös oma aurinkovoimala. Markus Heiskanen kertoo, että varsinkin keskieurooppalaiset arvostavat paikan energiaratkaisuja, luontoa ja hiljaisuutta. Vuonna 2019 Järvisydän valittiin Etelä-Savon parhaaksi yritykseksi.

Linnansalmen kansallispuisto sijaitsee Järvisydämen vieressä. Vieraille järjestetään muun muassa saimaannorpan bongausmatkoja. Hotellin yhteyteen on tulossa maisemasviittejä, joista vierailijat voivat ihailla tähtitaivasta ja revontulia, kesällä yötöntä yötä. Heiskasen mukaan vuoden 2020 varaustilanne on ennätyksellinen.

http://www.jarvisydan.fi

Lisätiedot:  Toimitusjohtaja Markus Heiskanen, puh. 020 729 1760; markus.heiskanen@saimaaholiday.net

 

Vuoden ulkomaan matkakohde: GEORGIA

Georgia on monipuolinen, ympärivuotinen kohde, jossa on paljon nähtävää, koettavaa ja hyvää ruokaa. Tbilisi on tällä hetkellä ehkä Euroopan hipsterein kaupunki. Siellä on hieno ja tunnelmallinen vanha kaupunki, mahtavia monumenttirakennuksia ja uutta wau-arkkitehtuuria. Kaupungissa on myös jännittäviä satoja vuosia vanhoja rikkikylpylöitä, joista kaupunki on saanut nimensäkin (tbilisi tarkoittaa paikallisella kielellä kuumaa paikkaa).

Tbilisissä on elämyksellisiä hotelleja, joita on tehty esimerkiksi vanhaan neuvostopropagandaa syytäneeseen painotaloon ja loistava ravintolatarjonta. Hintataso on suomalaisille matkaajille edullinen. Georgialaiset alkuviinit ovat trendikkäitä. Monilla maaseudun viinitiloilla on majoitusta kartanotyyliin ja ravintoloita.

Georgian hiihtokohteet, muun muassa Gudauri, ovat rinteiltään maailmanluokkaa ja hinnat ovat murto-osa Keski-Euroopan vastaavista. Kazbek-vuoristossa on hyvä hotellitarjonta, myös monia boutique-hotelleja. Vuoristoalueilla on upeita patikointireittejä. Mustallamerellä on rantakohde Batumi, joka sopii myös perheille.

Kulttuuritarjonta on monipuolista ja lähihistoriasta kiinnostuneet voivat käydä elämysmatkalla esimerkiksi Gorissa Stalin-museossa, joka on kuin aikamatka Neuvostoliittoon. Suomesta esimerkiksi Tbilisiin pääsee vaihtamalla useilla lentoyhtiöillä ja kesällä Wizz air aloittaa suorat lennot Turusta Kutaisiin.

http://https://georgia.travel/

Lisätiedot: Chargé D`affaires Tornike Nozadze, Embassy of Georgia to Finland, puh. +358 9 278 3031, mob. +358 40 087 4504

 

Share.

Comments are closed.