perjantai, 20 toukokuun

Berliinin ITB-messut: 186 maata esitti parastaan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Teksti ja kuva Reijo Härkönen

Juuri päättyneiden Berliinin ITB-matkailumessujen partnerimaa oli tänä vuonna Mongolia (kuva). Mongolian matkailu on kehittynyt hyvin, ja yllättävää oli mm. luoda kuvaa modernista valtiosta, ei enää pelkästään jurtista ja nomadiyhteiskunnasta. Pääkaupunki Ulaanbaatar (Ulan Bator) näytti loistavalta, ainakin esitteissä ja videoissa. Ja Suomestahan sinne pääsee sopivasti junalla vajaassa viikossa.

Tänä vuonna Berliinissä oli 10 096 näytteilleasettajaa 186 maasta. Ammattikävijöitä lienee ainakin 100 000, ja lisäksi tulevat viikonlopun yleisökävijät. ITB onkin enemmän ammattilaistapahtuma, vaikka toki tavallinen turistikin siellä huomioidaan.

Myös Egypti esiintyi näkyvästi messuilla, kuten Helsingissäkin tapahtui tammikuussa. Mukana oli jopa maan matkailuministeri. Esiinnyttyään messuilla hän sai kuulla seuraavana päivänä, ettei ole enää Egyptin matkailuministeri, ei kylläkään ITB:n vuoksi, vaan isojen hallitusmuutosten vuoksi kotimaassa.
Ensi vuonna messujen partnerimaa on Malediivit. Malediivit on ollut tunnettu kalliina kohteena, mutta nyt mukaan on tullut myös edullisempia vaihtoehtoja. Ensi vuonna Berliinin messut ovat jälleen maaliskuussa.

Helsingin matkamessut neuvotteli Berliinissä monien maiden edustajien kanssa osallistumisesta tammikuun 2016 messuille. Vaikka Helsinki onkin Pohjois-Euroopan suurin matkamessutapahtuma, on sillä vielä matkaa Berliinin lukuihin. Lontoon messujen joitakin lukuja Helsinki jo kuitenkin lähentelee.

www.itb-berlin.de

Share.

Leave A Reply