torstai, 26 toukokuun

Venäjän ja Italian väriä Itämerellä

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Princess Anastasia on palannut kunnostustöiden jälkeen Itämerelle. Helsingin, Pietarin, Tukholman ja Tallinnan välillä risteilevällä Anastasialla on italialainen ja venäläinen sielu.

St. Peter Line on rekisteröity Kyprokseen ja yhteistyöomistajana on italialainen Moby Spl. Uudet kyljet maalasi maailmanluokan italialainen suunnittelija Riccardo Guasco. Risteilykauden avajaisissa Helsingin Länsisatamassa johtaja Sergei Kotenev kertoi, että tänä vuonna tehdään 100 000 matkaa Helsinkiin. Puolet matkustajista on Venäjältä. Venäjän kaupallisen edustuston apulaisjohtaja Aleksei Krymov totesi matkustuksen Venäjältä kasvavan tänä vuonna noin viidenneksen. “Poliittisten ongelmien sijasta tärkeitä ovat ihmisten väliset kontaktit eli luottamus”.

Toimitusjohtaja Ville Haapasaari totesi, että Helsingin satamien kautta tänä vuonna matkustaa 12 miljoonaa matkustajaa. Kapteeni Fabio Foglia vakuutti, että venäläinen vieraanvaraisuus näkyy laivalla. Ravintolat tarjoavat italialaisia ja välimerellisiä erikoisuuksia. Italialaisista menuista vastaa huippukeittiömestari Oreste Romagnolo. Hänellä on kuulu kalaravintola Orestorante.

 

Anastasialla esiintyivät varustamon ja sataman sekä kaupungin edustajat. Photo M-L. Kinturi

Tervetulotoivotukset essittivät tanssijat. Photo © M-L. Kinturi

Pietari täyttyy kesällä jalkapallon MM-kisojen vieraista. He pääsevät Venäjälle ilman viisumia kisapassia vastaan. Anastasian matkustajat taas voivat oleskella Venäjällä 72 tuntia viisumitta.

Lähivuosina Anastasian reiteille tulee myös uusi laiva. Laivanrakennustelakoiden tilauslistat ovat nyt kuitenkin niin täynnä, ettei uutta laivaa ole odotettavissa ainakaan neljään vuoteen.

Reijo Härkönen, kuvat  Marja-Liisa Kinturi

Share.

Comments are closed.