perjantai, 27 toukokuun

Uusi laivareitti Helsingistä vie päiväretkelle Ahvenanmaalle

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ennen ei ollut helppoa tehdä päiväretkeä Ahvenanmaalle. Laivat Helsingistä pysähtyivät Maarianhaminassa yöllä. Nyt Viking Line avasi reitin, jolla päiväretki Ahvenanmaalle onnistuu.

Teksti Reijo Härkönen

Kuvat Adrián Soto

Viking Linen juuret ovat Ahvenanmaalla. Toimitusjohtaja Jan Hanses sanoo, että yhtiön toimintaa leimaa edelleen rakkaus mereen ja luontoon niin kuin yhtiön perustajankin.

Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses toivoo, että Ruotsin koronatilanne paranisi pian niin, että varustamo pääsisi harjoittamaan normaalia bisnestä.

Monesti pyydetty reitti Maarianhaminaan on nyt avoinna, mutta jatko kesäkauden jälkeen on epävarma. Kaikki riippuu koronaviruksesta ja Ruotsin tilanteesta. Markkinointijohtaja Kaj Takolander sanoo, että kevät on ollut vaikea, vaikein ikinä, lomautuksia on ollut, mutta ei sentään  irtisanomisia. Nyt kaikki laivat ovat kuitenkin taas liikenteessä.

Uusi reitti ”ajetaan” Gabriellalla Helsingistä Maarianhaminaan, ja palatessa Tallinnan kautta, kaksi yötä laivalla. Miksi Tallinna, kun maihin ei pääse? Kaj Takolander selventää: ”Tax-freen takia pitää käydä ulkomailla.”

Oma auto mukaan

Gabriella seisoo Maarianhaminasssa kahdeksan tuntia. Tarjolla on myös järjestetty kiertoajelu, esimerkiksi lounas tunnetussa Smakbyn ravintolassa. Aikaa on myös käydä Merenkulkumuseossa tai Stallhagenin panimossa. 

Mukaan laivaan voi ottaa myös auton 40 euron hinnalla. Näin liikkuminen Ahvenanmaan käynnillä on helpompaa omalla aikataululla. Turvallisuuteen on kiinnitetty paljon huomiota: ISMC- ja ISPS-johtamisjärjestelmät laivalla ovat voimassa.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Osa ruuasta on valmiiksi annosteltu.

Viking Line on kuunnellut matkustajien toiveita: Laiva saapuu Maarianhaminaan kello 8 aamulla eikä yöllä, kuten Ruotsin-laivat aikoinaan.

 

Maarianhaminan-reitti on osoittautunut suosituksi. Ensimatkalla oli 500 markustajaa, seuraavalla jo tuhat.

Matkustajien toive siitä, ettei laiva saapuisi yöllä Maarianhaminaan toteutuu nyt: Gabriella on perillä Ahvenanmaalla aamulla kello kahdeksan ja lähtee kohti Tallinnaa iltapäivällä kello 16. Lähtöaika Helsingistä on kello 15.30.

Laivan Food Garden -ravintolassa voi nauttia Toast Skagenin, jossa on käsin kuorittuja katkarapuja ja piparjuurta.

Viking Linen henkilökunta oli tyytyväinen saadessaan laivalle risteilymatkustajia. Tarjoilija Tony ojentaa kutsuvieraille tervetuliaisdrinkin: kuohuviiniä, siirappia, minttua ja jäitä.

 

Varustamot ovat artisteille merkittäviä työllistäjiä. Laulaja Mikko Harju oli hyvin otettu astuessaan esiintymislavalle pitkän tauon jälkeen.

Buffet toimii edelleen M/S Gabriellalla erikoisjärjestelyjen avulla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.