torstai, 26 toukokuun

Pietari uskoo suomalaisiin

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Julkaistu 1.4.2014

Teksti Reijo Härkönen, kuvat Adrián SotoSt. Peter Linen ja Pietarin kaupungin edustajat vierailivat Helsingissä kertomassa ajankohtaisista asioista, kun Sotšista palannut m/s Princess Maria aloitti risteilykauden Helsingistä Pietariin. Länsiterminaalin tapahtumassa oli mukana venäläinen ja suomalainen media sekä suomalaisia matkanjärjestäjiä ja matkatoimistojen edustajia.

St. Peter Line on liikennöinyt Helsingistä jo neljä vuotta.

Helsingissä Pietarin asioista kertoivat St. Peter Linen pääjohtaja Sergei Kotenev, Pietarin matkailukomitean varapuheenjohtaja Aleksander Shapkin ja Helsingin kaupungin elinkeinopäällikkö Nyrki Tuominen.

 

 

 

 

 

 

St. Peter Linea edusti pääjohtaja Sergei Kotenev ja Pietarin kaupunkia matkailukomitean varapuheenjohtaja Aleksander Šapkin. Pietari on uusi kohde laivamatkustukselle: kun Tukholmaan on lähdetty jo 100 vuotta ja Tallinnaankin 50, on Pietari nyt kohteena neljättä vuotta.

Pietarissa vieraili viime vuonna kolme miljoonaa ulkomaista turistia. St. Peter Linen 450 000 matkustajasta Helsingistä neljännes on suomalaisia. Tähän saakka Suomesta on puuttunut Pietarin tiedotustoimisto, mutta asia korjaantuu huhtikuussa. Esplanadille avattavasta toimistosta saa tietoa Pietarista ja matkaliput laivalle. Samanlaisia toimistoja on tulossa muihinkin Pohjoismaihin ja Eurooppaan. Tulossa St. Peter Linelle on esimerkiksi teemamatkoja, kuten maittemme yhteisestä sotahistoriasta. St. Peter Line suunnittelee myös kolmannen laivan hankkimista Itämeren liikenteeseen.

Pietarissa toimii nyt uusi laivaterminaali. Länsisatamassa uuden terminaalin suunnittelu käynnistyy, ja se voisi valmistua jo 2017. Pietarin-liikenne jäisi silloin nykyiseen terminaaliin ja Tallinna uuteen. Rajavartiolaitos Helsingissä on rekrytoinut lisää henkilökuntaa, jossa on myös venäjän kieltä puhuvia. Automaattinen rajatarkastus avautuu piakkoin myös Venäjän passia käyttäville.

Venäjältä saapui viime vuonna 5,5 miljoonaa matkustajaa Suomeen, ja Suomi oli venäläisille toiseksi suurin matkakohde Ukrainan jälkeen. Poliittiset ongelmat Krimillä saattavat aiheuttaa kesämatkailuun lieviä vaikutuksia, samoin heikko rupla. Sokos Hotels Pietarissa on saanut kesäksi jonkin verran peruutuksia, ei kuitenkaan Suomesta vaan Pohjois-Amerikasta.

Laivamatkailussa on ollut viisumivapaus Venäjälle vuodesta 2009. Pietarin matkailuedustajat vakuuttavat, että viisumivapaus säilyy, ja duumassa on esillä ehdotus viisumivapaudesta lentojen transit-matkustajille.

Share.

Leave A Reply