torstai, 26 toukokuun

Kylässä Finnairilla

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kylässä Finnairilla

Teksti Markku Marttinen, kuvat Adrián Soto

Finnair oli kutsunut kiltalaiset ja Ilmailutoimittajien jäsenet visiteeraamaan upouuteen toimitaloonsa Helsinki-Vantaan lentokentän lähituntumaan vanhan pääkonttorin viereiseen rakennukseen. Paikalle ehätti 11.10. kaikkiaan 11 Killan jäsentä. Ilmailutoimittajia en laskenut.

Lentoyhtiön uusi toimitusjohtaja Pekka Vauramo uhrasi ajastaan vierailleen runsaat viisitoista minuuttia. Siinä ajassa Vauramo ehti kertoa, ettei Finnair aio käyttää espanjalaisia lentoemäntiä ja stuertteja mahdollisen kabiinihenkilökunnan lakon aikana korvaavana työvoimana.

Edelleen Vauramo visioi yhtiön tulevaisuutta.
– Meidät on valittu Pohjolan parhaaksi lentoyhtiöksi ja TTG Travel Magazine on valinnut meidät jopa Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi, Vauramo sanoi.
– Tavoitteenamme on olla jatkossa myös paras Kaukoitään lentävä yhtiö, hän jatkoi. Nyt meillä on noin 70 lentoa viikossa 13 kohteeseen Aasiassa, Vauramo luetteli. Tavoitteenamme on kaksinkertaistaa Aasian lentojemme määrä vuoteen 2020 mennessä. Euroopassa meillä on lentokohteita yli 60, joten jatkoyhteydet Aasian lennoille ja lennoilta ovat hyvät, toimitusjohtaja sanoi.

Toimitusjohtaja Vauramo kehui myös Helsinki-Vantaan lentokentän lyhyitä vaihtoaikoja.
– Vaihto Helsingissä onnistuu 35 minuutissa, hän kertoi.

Samanaikaisesti kun Aasian liikenne kasvaa ja kohteiden määrä lisääntyy yhtiöllä on jälleen käynnissä 60 miljoonan euron säästöohjelma. Toimitusjohtaja Vauramo ei kuitenkaan yksilöinyt säästökohteita. Näkyvissä ei ainakaan vielä ole ollut toteuttaa samanlaista täydellistä automaattiohjausta lennoilla kuten Helsingin metroon on suunniteltu. Ei ollut myöskään puhetta siitä, että matkustajien aterioinnin hoitaisivat ruokinta-automaatit.

Finnair sai juuri hiljattain ensimmäisen uuden Airbus 321 Sharlkletin. Kaikkiaan tämän tyypin koneita yhtiölle on  tulossa viisi. Koneet korvaavat vanhat Boeing 757 -koneet lomalennoilla ja myös eräillä pidemmillä reittilennoilla. Myös kaukokohteiden konekanta uusiutuu kun uudet Airbus 350 -sarjan koneet tulevat lähivuosina yhtiön käyttöön.

Saman katon alle

Finnairin pääkonttori ja muut yhtiön yksiköt ja matkatoimistot ovat muuttaneet ja muuttavat kaikki saman katon alle kun uusi konttorirakennus kesällä valmistui. Rakennuksessa tulee työskentelemään, kun muuttorumba on ohi, kaikkiaan noin 900 finnairilaista.

HOTT niin kuin uuden talon nimi kuuluu edustaa modernia avokonttoriajattelua, vaikka sellaisia oli käytössä jo ainakin 1940 -luvulla Yhdysvalloissa. Rakennuksen toiminnoissa hyödynnetään maalämpöä ja energialuokka on paras mahdollinen.

Työntekijöillä ei ole omia huoneita, ei edes suurilla päälliköillä. Mahdolliset tulosteetkin tehdään kaksipuolisina.

 

Pekka Vauramo on ollut Finnairin ruorissa kesäkuusta lähtien.

Uusi Finnairin pääkontori House of Transportation and Travel, HOTT sijaitsee noin kilometrin päässä Vantaan kakkosterminaalista.

 

 

 

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply