torstai, 26 toukokuun

Intialainen kulttuuri ja portugalilaiset perinteet ilahduttavat matkailijoita Goalla

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Nuoren goalaisen tanssijan tyylinäyte.

Teksti Marja-Liisa Kinturi, kuvat Adrián Soto ja Hilkka Kotkamaa, video Adrián Soto

Pinta-alaltaan ja asukasmäärältään Intian pienin osavaltio Goa on samalla maan vaurain. Kartalla se on kuin peukalonkynnen kokoinen hymykuoppa Intian niemimaan vasemmassa, Arabianmeren puoleisessa poskessa.

Goa on tullut monille suomalaisille tutuksi houkuttelevana talvimatkailukohteena, kun meillä alkaa olla aika laittaa pipo päähän ja talvikengät jalkaan.

Tällaisia matkailijoita Intia ja erityisesti Goa haluaa houkutella Pohjoismaista enemmänkin.

Siksi Goan matkailutoimisto esitteli osavaltion matkailutarjontaa kesän kynnyksellä Helsingissä suomalaisille matkanjärjestäjille ja muille matkailualan vaikuttajille. Tapahtuma aloitettiin viehättävällä intialaisella tervetulotanssilla.

”Goa saavutti aikoinaan mainetta boheemina hippimatkailijoiden kohteena, mutta nykyisin se sopii yhtä hyvin perhematkailijoille kuin liikematkustajille tai kokousjärjestäjille”, vakuutti Intian suurlähettiläs, rouva Vani Rao. Häntä ilahdutti se, että intialainen kulttuuri, jooga mukaan lukien, ja intialainen keittiö ovat saavuttaneet kasvavaa suosiota Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

 

Goa tarjoa tanssielämyksiä.

 

Toiveina suorat lentoyhteydet

Koko Intia on valtava eri kansallisuuksien ja kulttuurien rypäs, kuten Euroopan unioni, ja eri puolilla puhutaan eri kieliä. Goa on siitä vain pieni, mutta värikäs osa. Useat suomalaiset ja pohjoismaiset matkanjärjestäjät tekevät Goaan valmismatkoja, mutta suurlähettiläs arveli, että suomalaisten matkailijoiden määrä Intiassa voisi olla paljon nykyistä suurempi, jos meillä olisi suorat lentoyhteydet muuallekin kuin Helsingistä Delhiin. ”Helsinki–Mumbai ja Helsinki–Chennai olisivat kovin toivottavia. Tällä hetkellä meillä on talvikuukausina suorat yhteydet Goalle, mutta ne loppuvat heti, kun aurinko alkaa Suomessa paistaa, ” suurlähettiläs Vani Rao huokasi.

Yhteyksiä Goalle ylläpitää myös Qatar Airways, jonka kaupallinen johtaja Mahesh Paliyath Menon kertoi tilaisuudessa, että Goassa vierailee vuosittain yli 9 miljoonaa matkailijaa.

”Mutta juhlistamme täällä tänään myös sitä, että Finnair on aloittanut matkailukaudella suorat lennot Goaan, se on meille hieno asia”, iloitsi Goan matkailun kehittämisestä vastaava johtaja Nikhil Desai ja kertoi, mitä kaikkea matkailija voi Goalta löytää: luontoa, metsiä ja vuoristoja, kilometreittäin valkohiekkaisia rantoja – eikä uimareiden tarvitse pelätä haita!

 

Monta syytä juhlia             

Goalaiset ovat myös kovia juhlimaan, sillä Vasgo da Gaman jälkeen  vuosisatoja (15051961)

kestänyt Portugalin valta Intiassa on täydentänyt perinteistä intialaista juhlakalenteria tämän päivän matkailijoiden iloksi, brasilialaistyyliset karnevaalit ovat vain yksi esimerkki. Juhlakalenteriin mahtuu myös hindulaisia ja islamilaisia juhlahetkiä.

 

Tanssitrio esiintyi komeasti Helsingissä.

Turvallinen kohde

”Goa on yksi parhaita ja turvallisimpia matkakohteita maailmassa. Sinne suuntaa joka vuosi yli puoli miljoonaa matkailijaa  40–50 maasta ja se sopii kaikille budjeteille”, Desai vakuutti ja toivoi, että myös matkailijamäärät Suomesta kasvavat vuosi vuodelta.

Share.

Comments are closed.