torstai, 26 toukokuun

Helsinki ylpeänä esittää:
Uusi upea taidemuseo kuplii entisen linja-autoaseman alla

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aivan Helsingin ydinkeskustassa avautui torstaina, 30. elokuuta erikoinen ja näyttävä taidemuseo Amos Rex, ja vieläpä täysin kotimainen. Pääkaupungin matkailutarjonta on saanut hienon täydennyksen.

Teksti Marja-Liisa Kinturi

Kuvat Taidemuseo Amos Rex

Black Waves (2016) vie digitaaliselle merelle.

Entisen linja-autoaseman aukiolla kuplii nyt ikkunoilla varustettuja kumpuja ja tötteröitä, jotka inspiroivat kiipeilemään, skeittaamaan ja kurkistelemaan alla olevaan näyttelytilan aulaan.

Taidemuseo Amos Rex koostuu kotimaisen arkkitehtitoimisto JKMM:n suunnittelemista 2 200 neliön maanalaisista näyttelytiloista, vanhaan loistoonsa entisöidystä Lasipalatsista elokuvateattereineen sekä sen kattona kumpuilevasta tapahtuma-aukiosta. Pääsuunnittelija on Asmo Jaaksi.

Avajaisnäyttely, tokiolaisen TeamLab-kollektiivin ”Massless” koostuu viidestä digitaalisesta taideteoksesta.

Avajaisnäyttely on tokiolaisen teamLab-kollektiivin Massless, joka koostuu viidestä digitaalisesta taideteoksesta. Lattioille ja seinille projisoidut värikkäät otukset säntäilevät sinne tänne, ja yleisö saa kasvattaa niiden joukkoa värittämällä niitä paperille skannattavaksi ja siitä edelleen taideteokseen liitettäväksi. Toisessa tilassa lainehtivat pärskivät siniset aallot. Myös perinteisempää taidetta on esillä.

                               Helsinki on saanut uuden ja inspiroivan taidemuseon Amos Rexin.

Uusi taidemuseo Amos Rex sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa entisen linja-autoaseman ja historiallisen elokuvateatteri Bio Rexin tiloissa.

Uutta museota ja näyttelyä ovat sponsoroineet useat yritykset. Pääyhteistyökumppaneita ovat Danske Bank, Epson, Iittala, KPMG, LähiTapiola ja Veho, pienempiä yhteistyökumppaneita ovat Clear Channel, Ekosähkö, Genelec, Grano, Hartwall, Kone, Scandic ja Telia. Förening Konstsamfundet vastasi hankkeen koko 50 miljoonan euron kokonaiskustannuksista, ja se myös rahoittaa taidemuseon toimintaa.

Share.

Comments are closed.