perjantai, 27 toukokuun

Berliinin ITB on parhaat matkamessut

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Berliinin ITB on parhaat matkamessut

 

Maanantai 17.3.2014 klo 12:41 – Reijo Härkönen

Saksan hallissa teki mieli mennä avajaispäivänä potkimaan punaista palloa Berliinin pormestarin Klaus Wowereitin kanssa, mutta myöhästyin alusta. Ehkä hän potkaisi pallon seuraavan vuoden partnerimaan Mongolian suuntaan. Tämän vuoden partnerimaa oli Meksiko (kuva on Meksiko-juhlasta).

Saksan matkailun rautarouvan Marjaana Saurilan kanssa istahdimme miettimään tulevia, ja ison nepalilaisen delegaation kanssa vierähti vieläkin pitempään. Jos joku ei ole mukana ITB:ssä, niin matkailun ammattilainen kuin toimittajakin, on pudonnut pois jostain tärkeästä.

Ensi vuonna messut ovat jälleen maaliskuussa. Ennakkoon kannattaa akkreditoitua, ja pääsykortti tulostuu koko messujen ajaksi omasta työasemasta. Ja kun varaa hotellin ja lennon ajoissa, esimerkiksi marraskuussa, ovat hinnat kohdallaan. Kun lisäksi varaa hotellin oikein, kuljettaa shuttle-bussi ovelta messuille ja illalla takaisin.

Messuilla Berliini kuten Saksakin kertoivat viime vuoden myönteiset matkailuluvut: Berliinissä 27 miljoonaa yöpymistä, 11 miljoonaa matkailijaa ulkomailta, kasvua kahdeksan prosenttia. Monen berliiniläisen mielestä kävijöitä alkaa tosin olla jo tarpeeksi, ja hinnat ovat nousseet. Silti Saksa on suomalaiselle edelleen edullinen matkailumaa.

Messuilla on jokaiselle jotakin ja vähän ylitsekin. Kun välimatkat eri hallien välillä ovat pitkät, käveltäviä kilometrejä kertyy. Messuvierailu käy siis myös kuntoilupäivistä.

Share.

Leave A Reply